torsdag 25 december 2008

BOKTIPS - "VEM ÄR DET SOM BESTÄMMER I DITT LIV? - OM MEDVETEN NÄRVARO" AV ÅSA NILSONNE

Åsa Nilsonne är psykiater, medicine doktor, legitimerad psykoterapeut och handledare. I den här boken skriver hon ingående och inspirerande om konsten att leva i nuet och njuta av det som är - här och nu.

Åsa beskriver vårt liv ur ett "teaterperspektiv". Vi har alla olika scener vi befinner oss på och möter ständigt nya med-/motspelare.
Och vem är teaterdirektören? Du så klart!
Med hjälp av konkreta tips och övningar får du hjälp med att regissera ditt "livs teater" och därigenom bli mer medvetet närvarande.

En mycket välskriven och inspirerande bok om medveten närvaro/mindfulness. Jag rekommenderar den varmt både till den som är nybörjare på området såväl till den som vill fördjupa sig. Boken finns att beställa på Ginza och kostar där 149:- (länk nedan).5 kommentarer:

 1. Den amerikanska sociologen och antropologen Erving Goffman hade också en dramaturgisk förklaringsmodell om hur vi agerar socialt - utifrån olika kontexter - redan på slutet av '50-talet.

  Dock är det alltid intressant med nya perspektiv i ämnet.

  SvaraRadera
 2. Hoppas du har en bra annandag!
  Själv ska jag ge mig själv en liten stund att läsa. Har läst Sanna Ehdin "Sluta kämpa- börja leva" och hittade dagarna före jul en pocketuppgåva av en annan av samma författare: "Finn din inre styrka" som jag börjat bläddra i lite, men inte läst än.
  Ska först igenom en bok av Karen Kingston "Rensa i röran". Mycket intressant där här med att "göra rent" runt sig och få bort energi som är negativ.

  Slutligen:
  Du inspirerar!
  Tack!

  SvaraRadera
 3. Ja, om man inte själv planerar (dirigerar) sitt liv så gör troligen ingen annan det heller ;)

  "If you fail to plan - you plan to fail"

  SvaraRadera
 4. DMH - Erving Goffman har jag läst, hans "Jaget och maskerna" är jätteintressant! Det var några år sedan jag läste den, men minns att jag tyckte att det var en riktig wow-upplevelse. Det finns definitivt likheter mellan dessa böcker och synen på hur våra beteenden kan förklaras. Skulle dock vilja påstå att Åsa Nilsonnes bok är lite mer "lättillgänglig".
  Tack för påminnelsen dock, ska ta och friska upp minnet med herr Goffman.

  Tindra - Tack snälla, jag önskar dig detsamma!
  Sanna Ehdin har jag inte läst något av ännu, men hon står på min "läslista". Karen Kingstons "Rensa i röran" är en av mina favoriter! Vilka effekter det kan få på många plan att rensa ut i sitt liv. Det är en bok jag rekomenderar till många som vill börja med att ta tag i något i sitt liv, men inte riktigt vet vad ännu.
  Tack snälla härliga du för berömmet! Det är så roligt att få höra att jag kan inspirera till något! Det är ju min förhoppning, men kanske inte alltid så lätt att åstadkomma. Jag blir jätteglad att du känner så :-D.

  SvaraRadera
 5. Tezzan - Bra ordspråk! I värsta fall följer man någon annans regi, inte alls anpassad efter egna önskemål och behov. Är man inte van att regissera själv kan det nog te sig skrämmande i början. Det gäller att börja och att våga.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...