torsdag 25 december 2008

JULENS 10 - I TOPP


 1. Tindrande och förväntansfulla barnögon. För visst kommer vi ihåg hur det kändes då vi själv var små och vi vaknade på julaftonsmorgonen?!


 2. Familjen och släkten firade hemma hos oss; min familj, syrrans familj, mina föräldrar och mina svärföräldrar.


 3. Hemliga tomtar. På förmiddagen ringde två tonårsfinniga figurer (tomtefar och tomtemor) på vår dörr och undrade om det fanns några snälla barn. De snälla barnen kom och visade upp sig och fick ett fint inslaget paket att dela på. Så gulligt! Har inte en aning om vilka dessa "Karl - Bertil Jonssonliknande" tomtar var, men en härlig gest som värmde i hjärtat och gjorde att till och med vi vuxna började tro på tomten igen. (I paketet låg tre hemmabakade lussebullar)


 4. Janssons Frestelse. Godast på julbordet. Den min pappa lagar är FANTASTISK!


 5. Julgodis. Det hemmalagade (det enda egengjorda) blev godast i år - och nyttigast om man ska tro det senaste "godisforskarrönen. Mandelmassa med 60% mandel rullades till bollar. I varje liten boll trycktes ner en hasselnöt. Rullades sedan i smält mörk choklad. MUMS.


 6. Riktiga tomten hittade hem till oss i år igen. Skräckblandad förtjusning i den mindre barnens ansikten. Han delade ut lite klappar från sin säck och försvann sedan för att hälsa på hemma hos andra barn. Först då kunde minstingarna slappna av igen...


 7. Wii Sports blev den stora julklappen till hela familjen. Härligt med en aktivitet som kan göras tillsammans, tillåter aktivitet och rörelse och dessutom håller koll på resultat och TURORDNING (minskar radikalt risken för osämja kring vem som har spelat mest). Hoppas bara att barnen får en chans att låna spelet de fått i julklapp av pappa Kalle av densamma ;-)...


 8. Julklappen jag och mannen ger varandra - en dag på SÄTRABRUNN SPA och lunch på Traktören. Det ska bli alldeles fantastiskt skönt och mysigt.


 9. Kanongod julglögg. Dufvenkroks X-mas deligt med cacaosmak. En present från föräldrar och barn på fritidset där jag jobbar deltid. Sååååå god!


 10. Alldeles underbart.... och ingen stress så långt ögat/hjärtat når.

Fortsatt härlig julhelg till er alla!

5 kommentarer:

 1. Har satsat mycket på 10´an! God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Monica - Men visst är det väl härligt att ha det så.... Hoppas julhelgen fortsätter i samma anda för dig.

  SvaraRadera
 3. Så fint at det var topp 10:-))
  Ønsker noen deilige romjulsdager til deg.
  Klem Randi

  SvaraRadera
 4. Härligt med de där Karl - Bertil Jonssonliknande tomtarna! :-)

  SvaraRadera
 5. organic-lizzi - Tack snälla du. Jag hoppas såklart att du också har en härlig period här i mellandagrna och kring nyår.

  DMH - Men visst var det otippat!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...