tisdag 25 november 2008

VARFÖR BLOGGA?

Högaktuellt ämne verkar det som. Jag är ju själv en riktig nykomling i den här branschen och håller som bäst på att lära mig. Nu pratas det på radion (RIX FM) eftersom de har en tävling där de ska utse Sveriges bästa bloggare och Titti har som uppdrag att skriva blogg under veckan.

Måste erkänna att jag varit i princip helt ovetande om detta fenomen fram till för drygt två månader sedan då jag själv handlöst kastade mig in i "leken". En massa fördomar hade jag förstås. Först och främst trodde jag att alla bloggare använde sina bloggar som dagböcker och "fläkte ut" sitt liv och sina tankar för allmänt beskådande. Att det handlade om en otroligt bekräftelsebehov - jag såg något tragiskt i det hela. Sedan var jag totalt oförstående till hur man kan var Proffsbloggare, tjäna massa pengar på att visa "dagens outfit" och inte behöva göra just så mycket mer i vardagen för att försörja sig.


Albert Einstein lär ha sagt: - Att byta åsikt är ett tecken på intelligens. Jag gillar det uttrycket skarpt. Det betyder att jag hela tiden har möjlighet att bli smartare och klokare i tillvaron. Jag tycker definitivt att jag har blivit det när det gäller Bloggvärlden ;-)... För det var verkligen fördomar jag hade (även om jag fortfarande tycker att det är otroligt att man kan tjäna pengar på "dagens outfit"). Har nu insett att det finns MASSOR med fantastiska, duktiga och inspirerande bloggare.


Varför vill jag skiva blogg själv då? Jag vill inte fläka ut mitt liv i cyberspace, jag vill inte få kommentarer på dagens val av kläder, jag vill inte vara elak och skapa debatt. Jag VILL däremot, på ett väldigt litet och ödmjukt sätt bidra med att skapa en bättre tillvaro för förhoppningsvis några medmänniskor. Jag är utbildad Beteendevetare och arbetar som coach. Jag ser ju i princip varje dag att det går att med små och enkla medel skapa en bättre tillvaro på många olika sätt. Om jag genom att skriva här kan inspirera en enda människa till att göra något annorlunda och postivt i sitt liv - då har jag lyckats.

Visst vore det fantastiskt att kunna leva på att skriva och inspirera. Men i dagsläget verkar jag i det lilla och hoppas att mina tankar, funderingar, tips och råd kan så ett frö och på ett eller annat sätt bidra till att DU, kära bloggläsare, känner att det är något som Du kan ta till dig och inspireras av.


Jag vill gärna att Du är delaktig här. Skriv frågor, håll med, berätta om Dina erfarenheter eller protestera och ifrågasätt. Ju fler medmänniskor som bidrar, desto bättre och mer levande innehåll.
Tillsammans kan vi göra skillnad!

6 kommentarer:

 1. Jag tror personligen att brinna för något är en bra mycket bättre drivkraft än pengar. Tror faktiskt att pengar är en av de sämsta drivkrafter som finns när man väl har så man klarar sig.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det finns lika många skäl att blogga som det finns bloggare: man har sina personliga orsaker till varför man vill blogga om saker och ting.

  Jag ser själva dialogen som det viktigaste för mig och min blogg - faktiskt INTE det jag skriver utan den reaktion som väcks hos mina bloggbesökare och den dialog som sedan uppstår mellan oss.

  Och så tycker jag så mycket mer om att läsa andras bloggar än se mina egna rader...måhända min akilleshäl även i övriga livet.


  Samuel

  SvaraRadera
 3. Varsågod, en AWARD från mej också. Jag "skickar inte tillbaks" din, jag fick två och skickar dom "i kors" liksom...

  SvaraRadera
 4. Hej Samuel!
  Håller med. Dialogen i en blogg ger det hela en helt annan dimension. Ju fler som är med och delar sina åsikter, desto mer levande och intressant blir det. Min blogg är ju fortfarande en "bebis" - drygt två månader. Jag är otroligt glad över att så många redan hittat hit och att de är delaktigta. Hoppas att de fortsätter på den vägen.

  SvaraRadera
 5. Det låter spännande det här och ska bli intressant att titta in och följa din resa här på bloggen.

  Men först ska jag gå och lägga mig.

  SvaraRadera
 6. Att blogga känns som att ha dialog med människor som man aldrig skulle komma i kontakt med annars. Det kan vara min medresenär på bussen, den framför mig i kön på varuhuset, den på biblioteket etc. När man läst bloggar ett tag så kan man nästan se hur människor lever, man upplever varandras många goda egenskaper, omtankar och engagemang och självklart är det utvecklande att läsa och höra andras åsikter och vinklingar. Jag hittade din blogg via Elisabet som jag hälsat på hos i flera år.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...