måndag 21 januari 2019

Detoxvecka med eteriska oljor


Den här veckan kör jag en detoxvecka tillsammans med ett härligt gäng i en grupp på Facebook.
Syftet är att stödja kroppen i utrensning och det gör vi genom att välja frukt och grönt i så stor utsträckning som det bara går. Veganskt är det ultimata.
Man får välja själv hur strikt man vill vara under veckan.
För en del kan det vara full tillräckligt att låta frukosten och kanske även ett mellanmål på förmiddagen vara veganska. Det förlänger nattens naturliga detoxperiod och kan göra stor nytta.
Den som vill och orkar fortsätter även över lunchen och kanske hela dagen ut.


Till vår hjälp har vi fyra eteriska oljor som alla har förmåga att hjälpa till med detox:

ZENDOCRINE - är en oljeblandning som består av oljorna: Mandarin, Rosmarin, Geranium, Enbär och Koriander. Alla dessa oljor har enskilt en detoxande effekt och tillsammans stärker de varandra. Zendorcine stärker framför allt leverns förmåga att detoxa kroppen och stödjer även det endokrina systemet (våra hormoner). Doften är lugnande och har en balanserande effekt.

LEMON / CITRON  - Är en oerhört användbar olja och hör till doTERRAs mest sålda. Vi kommer använda den främst för dess detoxande egenskaper. Citron hjälper levern att skölja bort toxiner och oönskat skräp. Det är både enklare och billigare att använda sig av  eterisk olja av citron än att pressa färsk varje morgon. Effekten blir densamma, men oljan har fördelen att den inte fräter på tandemaljen.

ROSMARIN -  stärker levern och hjälper den att rensa ut toxiner och annat oönskat. Samtidig stärker den trötta binjurarna vilket gör att du kan känna dig piggare och mer fylld av energi.
Rosmarin är också toppen att använda om du behöver koncentrera dig (exempelvis under bilkörning, vid studier eller under ett långtråkigt möte) och stärker samtidigt minnet.
Den stärker också immunsystemet, andningssystemet, nervsystemet och matsmältningssystemet.

GRAPEFRUKT - har en underbar doft och smak. Den kan med fördel tas ett par droppar i ett glas vatten för att hjälpa kroppen med detox. Ett annat användningsområde är att ta några droppar på en torrborste och göra en lymfborstning för att få fart på lymfsystemet som i sin tur hjälper till med att få bort skräp från kroppens system.


Oljorna har vi med som stöd. Och faktiskt skulle det bli en positiv effekt av att bara ta oljorna och sedan äta som vanligt. Men med största sannolikhet skulle vi inte märka så mycket. Så bättre då att stödja med en kost som också hjälper till.

Så här på vintern när det är kallt vill jag gärna att åtminstone en eller ett par måltider ska vara varma. På sommaren känns det både lätt och fräscht med bara juicer, smoothies och sallader. Men nu blir det grönsaksgrytor, ugnsrostade grönsaker och soppor också.
Jag har ju kört detox ett antal gånger och brukar må rätt bra hela vägen. Det var faktiskt när jag gjorde min första detox som jag förstod hur mycket bättre jag mådde av frukt och grönsaker än av annan mat. Det tog några detoxomgångar innan jag kopplade att det bland annat var vetemjöl som gjorde att jag inte mådde så bra på kosten som jag åt.

Nu kör vi som sagt i en grupp på Facebook under en vecka. Deltagarna får småflaskor med detoxoljorna som räcker under veckan och de får också tips och recept. Dessutom peppar och tipsar vi varandra i gruppen.
Jag kommer att ha fler av dessa grupper under våren. Datum är inte satta ännu, men många har varit intresserade. Om du vill bli tillfrågad när det är dags, så skriv en rad till mig på: ulrikagabriel(snabela)gmail(punkt)com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...