söndag 9 december 2018

Ulrikas Pepparnötter - utan vete, socker, mjölk eller ägg

Pepparnötter - små pepparkakor bakade på mandelmjöl och sötade med kokossirap


Jag älskar pepparkakor, men de fungerar inte så bra med min kosthållning....
Ville baka något snabbt och enkelt som smakar pepparkaka och som passar till advents- och julfirandet. Dessa godbitar fungerar så klart även andra tider på året😉.
Pepparnötterna är bakade på mandelmjöl och potatismjöl och sötade med kokossirap. Vill du välja annan sötning, så går det givetvis bra. Välj då något flytande eftersom det binder ihop degen.

Jag valde att inte kavla ut och göra pepparkakor med formar - har lite för dåligt tålamod för "finbak", Istället formade jag valnötsstora bollar som jag plattade till lätt på plåten.

Du behöver:
3 dl mandelmjöl
2 dl potatismjöl
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
3 msk tahini
4 - 5 msk kokossirap
3 msk kokosolja

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Häll sedan ner tahini, kokossirap och kokosolja. Blanda först ihop med en slev och ta sedan hjälp av händerna för att arbeta ihop en deg som håller ihop.
  4. Ställ kallt ca 15 minuter
  5. Forma sedan valnötsstora bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till bollarna lite lätt.
  6. Sätt in i ugnen och grädda i 15 - 20 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...