torsdag 18 oktober 2018

Skippa giftiga doftljus - välj hälsoboostande diffuser istället!


Hösten är här och den kräver mys med ljus. Och många väljer doftljus för att få ytterligare en dimension på mysfaktorn. Och visst kan de lukta gott och sprida en härlig stämning. Men något annat de sprider kan också vara cancerframkallande formaldehyd. Flera studier har gjorts på hur dofltjus påverkar vårt inomhusklimat och vår hälsa på sikt. Det är ingen trevlig läsning. Googla "doftljus +  hälsa" så får du fram en hel del läsning...

Men som tur är så finns det mysiga och väldoftande alternativ!
Jag använder mig sedan flera veckor dagligen av diffusern (aromaspridaren) som du ser på bilden ovan. I den häller jag ett par dl vatten och sedan några droppar av en eterisk olja (3-4 brukar räcka).
Direkt när jag sätter på den så sprids en väldoft i rummet. Och inte bara det. Genom valet av olja kan jag också påverka hälsa och sinnesstämning. De eteriska oljorna förmår påverka oss när vi andas in dem och de mikroskopiskt små partiklarna går in via våra luftvägar och sprids i resten av kroppen.

Jag har köpt den allra enklaste (och billigaste) diffusern från doTERRA. Den fungerar med ultraljuds-teknik. Man häller vatten i behållaren och genom elektriska frekvenser skapas en ånga som är en blandning av eterisk olja och vatten. Tack vare att vattnet och oljan inte värms upp så förstörs inte de terapeutiska egenskaperna hos den eteriska oljan.

Diffusern kan regleras i tre lägen så att den är i gång 1, 2 eller 4 timmar. Man kan också välja om man vill ha lampan tänd eller släkt när den används. Jag tycker att det är supermysigt att ha den tänd samtidigt som den sprider en härlig väldoft.

Favoriten just nu att droppa ner diffusern är OnGuard - en oljeblandning bestående av: wild orange, kryddnejlika, kanelblad, kanelbark, eukalyptus och rosmarin. Den doftar underbart gott och juligt. Och inte nog med det, den:

- Stärker immunsystemet och luftvägarna
- Skyddar mot luftföroreningar, toxiner/gifter och virus/bakterier som är luftburna.
- Stimulerar kroppens egna naturliga immunförsvar.
- Bidrar till god cirkulation i kroppen.
- Ger energi och förbättrar humöret.

Vilken olja man har i sin diffuser är en smaksak. Man kan välja en doft som man uppskattar och som känns fräsch och man kan också välja en som ger de hälsoeffekter man önskar.
En annan favorit jag har är att blanda citronolja och pepparmintolja - det ger en oerhört fräsch och uppiggande doft.

Om du vill beställa en egen diffuser för eteriska oljor kan du göra det via länken nedan. Den enklaste varianten som jag har (räcker perfekt för hemmabruk) kostar 540:- och oljorna som du använder till räcker i en evighet då du bara använder några droppar åt gången.

BESTÄLLA FRÅN NÄTET
Du kan gå in på min svenska sida och beställa diffusern, oljorna och andra doTERRA produkter. Du hittar sidan här: https://www.mydoterra.com/ulrikagabriel
För att beställa gör du så här:
1. Klicka på “Butik”
2. Välj språk “Svenska”
3. Välj hemland “Europe”
Fyll i det du önskar beställa. På denna sida finns inte någon information om produkterna. Om du vill läsa mer om dem så hittar du det på den engelska sidan: https://www.doterra.com/US/en

BESTÄLLA MED RABATT - registrera dig som medlem
För dig som är intresserad av att beställa flera produkter och kanske känner att det finns en möjlighet att du kommer att beställa vid flera tillfällen rekommenderar jag dig att bli registrerad som medlem hos doTERRA. Ett medlemskap kostar 20 euro (ca 200:-) per år som du betalar vid din första beställning. Alternativt så beställer du något av de inskrivnings-/medlemspaket som erbjuds där då medlemsavgiften dras av från summan. Du hittar dessa fina erbjudanden under fliken "Butik" och sedan väljer du "Paket" och därefter "Värvarpaket".
Som medlem får du:
- 25% rabatt på allt du beställer.
- Innebär inga köptvång.
- Du har också möjlighet att få ytterligare rabatter och samla poäng.
- Du har behörighet att ta emot månadens gratisprodukt.
Om du tycker att det här låter intressant, kontakta mig via ett PM, så ska jag berätta lite mer och hjälpa dig med din registrering. Du kan sedan sköta dina beställningar själv om och när du önskar.

Varmt välkommen in i de eteriska oljornas underbara och magiskt läkande värld 💓!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...