onsdag 19 september 2018

Mintchokladkaka


Choklad - mums!
Mint - mums!
Kladdkaka - mums!
Om vi då kombinerar dessa tre så får vi ju såklart något fantastiskt gott 😊.
Och självklart, vilket ni redan vet som följt mig ett tag, så är det här en godbit som bara innehåller nyttigheter. Det vill säga inget vetemjöl, inga ägg, inga mjölkprodukter och inget socker.
Dessutom säger det "tjoff tjoff", blandas och fixas snabbt utan krusiduller.


Basen är bananer och dadlar ger lite extra sötma och krämighet. Jag har en rejäl mängd kakao i eftersom jag vill gå känslan av en god, mörk choklad. Och så pepparmintsdroppar då som gör det där lilla extra. Jag använder mina magiska doTERRA droppar med pepparmint i. Då blir ju kakan till och med lite "medicinsk"😉. Pepparmintsolja kan lugna en orolig mage, kan minska på huvudvärk, rensar och stärker luftvägarna, ökar mentalt fokus och stimulerar lymfflödet.
Givetvis går det bra att använda vilken typ av pepparmintsolja som helst, men om du är nyfiken på och intresserad av att köpa och använda en produkt som du kan använda för att även förbättra din hälsa, så kika in HÄR.



Du behöver:
2 mogna bananer
8 färska dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kako
10 droppar Pepparminstolja
2 msk tahini
1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 dl havregurt (eller annan vätska exempelvis växtmjölk, nötmjölk, kokosgrädde etc.)

Till formen:
en klick kokosolja och lite riven kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda bakpulvret med mandelmjölet och kakaon och häll i din mixer/blender.
  3. Lägg ner övriga ingredienser.
  4. Mixa till en jämn, fin smet. 
  5. Smörj en springform (ca 20 cm i diameter) med kokosoljan och strössla den rivna kokosen över.
  6. Häll ner smeten i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Håll kolla på kakan under gräddningen så att den inte blir övergräddad och torr. Kakan ska helst vara krämig i konsistensen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...