onsdag 21 juni 2017

Thymuskörteln - ditt centrum för energi och hälsaStrax under din halsgrop, sitter din thymuskörtel, eller brässen som den också kallas. Den tillhör vårt lymfsystem vars viktigaste uppgift är att hjälpa kroppen att försvara sig från infektioner.
I thymuskörteln  mognar T-celler (eller T-lymfocyter som de också kallas) som är en form av vita blodkroppar.  De tar sig sedan vidare ut i blodomloppet där de fungerar som våra "krigare" som bekämpar infektioner och virus.  T-cellerna har också en förmåga att upptäcka och bekämpa cancerceller.
Det är med andra ord lätt att förstå att det är viktigt för oss att vår thymuskörteln är i god form vår vår hälsa och vårt välmående.

Men, spännande nog har thymuskörteln även andra sätt att stärka och påverka vårt välmående. Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg då jag kallar körteln för vår "Glada punkt" (klicka för direktlänk).
Thymuskörteln ses enligt bland annat kinesisk medicin som vårt centrum för livsenergi.
När den påverkas negativt blir den direkt både mindre till omfång och mindre aktiv.
Körteln är mycket känslig och påverkas direkt av faktorer såsom:
  • stress
  • känslor
  • fysisk omgivning
  • maten vi äter
  • vår hållning
Och handen på hjärtat nu, eller kanske snarare på thymuskörteln..... Dessa faktorer påverkar oss ju alla mer eller mindre hela tiden. Med andra ord är det lätt att förstå att vårt centrum för livsenergi och även för vårt immunförsvar kan ha det ganska tufft idag.

De goda nyheterna är att det går att förbättra förutsättningarna ganska enkelt.
På den korta filmen nedan visar jag hur du lätt med hjälp av knackning på thymuskörteln kan aktivera den. Du kan då omgående känna av att energin i kroppen ökar.
Att stimulera körteln på morgonen är ett bra sätt att få igång kroppen för dagen. Du kan sedan aktivera den flera gånger under dagen om du behöver mer energi eller känner behov av att stärka ditt immunförsvar.


Förutom att du kan aktivera din thymuskörtel genom att knacka på den så kan du också tänka på detta:
  • Sträck på dig! En hopsjunken och framåtlutad hållning gör thymuskörteln mindre aktiv. En rak och stolt hållning gör den stark och aktiv.
  • Ät ren och bra mat! Undvik socker, kemikalier, processad mat, tillsatsämnen och snabbmat. Thymuskörteln reagerar negativt direkt på skräpmat.
  • Vistas i miljöer där du mår bra! Omge dig med människor du uppskattar och miljöer du mår bra i.
  • Minimera din stress! Fundera på vad som gör dig stressad och på hur du kan minska din egen eller andras krav på dig. Ta hjälp av mindfulness, medveten andning, avslappning eller andra tekniker som får dig att slappna av och minska stressen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...