måndag 3 april 2017

Ny kurs - GODISSTOPP!

Vi står inför året mest sockerstinna högtid - påsken.
Då blir det med ens tillåtet eller kanske till och med förväntas det att vi hämningslöst proppar i oss godis så snart vi får tillfälle.
Samtidigt äter vi godis och sötsaker i allt större utsträckning överlag, och inte bara i form av lördagsgodis eller vid kalas och andra speciella tillfällen.
Godis är inte längre något vi unnar oss vid speciella tillfällen utan för väldigt många är det vardagsmat - och i stora mängder dessutom. Många har tappat kontrollen.

Socker blir lätt beroendeframkallande och den snabba kicken till vårt belöningssystem som sötsakerna ger är ett nödvändigt ont för många i vårt stressade och/eller nedstämda samhälle.
Att socker sedan i sin tur skapa stress för oss, göder inflammationer, ökar risken för nedstämdhet och på många andra sätt påverkar oss negativt tänker vi inte så mycket på.
Det är de snabba kickarna vi jagar och godis är både tillgängligt och tillåtet.

Men många märker  hur godiset och andra sötsaker påverkar dem negativt. Samtidigt kan det vara riktigt svårt att sluta. En del utvecklar ett regelrätt beroende, men för de flesta handlar det om en överkonsumtion som är svår att styra.

Med start den 17 april - passande nog på Annandag påsk, där många har förätit sig på godsaker 😉, startar min 14 dagar långa distanskurs i hemlig grupp på Facebook. Den heter GODISSTOPP!
Där får du som vill få slut på ditt mer eller mindre okontrollerade godisintag redskap som hjälper dig att hantera suget. Tanken är att du tillsammans med övriga i gruppen under våra 14 dagar tillsammans helt ska vara utan godis och andra sötsaker (läsk, saft, glass, kakor etc.).
Du som vill kan också välja att undvika andra livsmedel som innehåller tillsatt socker såsom yoghurt såser, charkuterivaror etc.
Känner du behov av att vara riktigt strikt kan du även välja att utesluta sådant som snabbt omvandlas till socker i kroppen: vetemjöl, ris och pasta exempelvis.
Du bestämmer din nivå själv.

Vi jobbar med ditt ätbeteende med hjälp av KBT, Mindful Eating och Medveten Andning.
Du får dessutom praktiska tips på vad du kan ersätta sockret med, hur du kan lindra ditt sötsug och annat som är en hjälp på vägen.
I vår Facebookgrupp får du möjlighet att ställa frågor, berätta hur det går för dig, peppa och låta dig peppas.
Du kommer också att få en del recept på godsaker som inte innehåller något vitt socker utan istället är sötat naturligt.

Du anmäler dig genom att betala avgiften via länken nedan och får inom några dagar ett mejl med mer information om hur du ska gå tillväga för att komma med i vår grupp på Facebook.

Jag ser fram emot 14 härliga dagar tillsammans där vi tillsammans gör oss av med sockersuget och istället får en bättre och mer hållbar energi på naturligt sätt. 
Godisstopp
150 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...