måndag 13 mars 2017

Bipollen mot din pollenallergiHärliga, ljusa och varma våren nalkas.
Som vi har väntat!
Men för många innebär de varma och ljusa månaderna, hur efterlängtade de än är, även besvär med kliande, rinnande ögon och näsa och irriterade luftvägar. Pollenallergi.
Jag hade själv av och till stora problem med pollenallergi i många år, men blev betydligt bättre när jag slutade äta vetemjöl (du kan läsa om detta i ett tidigare blogginlägg HÄR).
Det är mycket sällan jag känner av pollen numera, vilket jag är mycket tacksam för.

Men för att vara på den säkra sidan brukar jag under årets första månader boosta upp kroppens försvar mot pollen med hjälp av bipollen - länk till favoritprodukt.
Bipollen är små knappnålshuvud stora kulor i olika nyanser av guldbrunt som smakar "kolaaktigt" och sött. Bina samlar pollen i små fickor på sina ben där de klumpar ihop sig. Bipollen består av av pollen av allehanda växter som bina har besökt.

Dessvärre finns inte många stora vetenskapliga studier på bipollen ännu, men några mindre studier samt många användare vittnar om att de har förmågan att minska besvär av PMS. Man har också funnit att bipollen har förmåga att reglera kroppens produktion av histamin, vilket då är gynnsamt och du har besvär av allergier.
Många allergiker vittnar om att just innan och under pollensäsongen så blir de hjälpta helt eller lindrar sina besvär genom dagliga doser av just bipollen.

Om du är allergiskt mot pollen bör du dock vara mycket försiktig när du provar bipollen första gånnger. Du kan drabbas av allergi mot produkten. Det är därför mycket viktigt att du börjar med små, små doser som du successivt ökar för att hjälpa kroppen att bygga upp det naturliga försvaret och minska på histaminnivåerna. Börja gärna i god tid innan pollensäsongen för bästa effekt.
En lämplig dos att börja med för dig som har problem med pollen är 1 kryddmått. Sedan kan du allt eftersom öka på dosen om du känner att det fungerar bra. Lämplig dos att trappa upp till är 1 - 2 tsk/dag, gärna fördelat på två tillfällen.
Jag strör bipollen över min yoghurt, i salladen eller blandar i smoothien.

Bipollen är oerhört näringsrika och energigivande.
De innehåller mycket protein, fleromättade fettsyror  och massor med antioxidanter.
De har också en förmåga att hjälpa matsmältningen vilket ger ett bättre näringsupptag överlag.

Andra tips för dig som besväras av pollen kan du läsa om i ett tidigare blogginlägg - HÄR.
Det finns många bra och naturliga produkter som kan hjälpa till att helt få bort problemen eller i varje fall att göra dem betydligt lindrigare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...