onsdag 26 oktober 2016

Så blir du snyggare, gladare, smalare och får mer energi på 10 sekunder!


Känner du dig hängig? Trött, sliten och energilös?
Så här års kanske det hör mer till vanligheterna än annars. Och visst kan det finnas bakomliggande orsaker som gör att du faktiskt inte mår bra på riktigt. Dessa är så klart viktiga att försöka ta hand om.

Men ibland är det bara som att man fastnar i en negativ spiral och det känns som att jordens dragningskraft är så stark att den till och med påverkar dina mungipor.

Det finns dock ett superenkelt och snabbt knep som inom loppet av 10 sekunder kommer påverka hur du mår och dina energinivåer.
Det få bokstavligt talat dina endorfiner att ta fart i kroppen och du känner dig gladare och mer energifylld direkt. Och som en extra bonus om du tycker att det är intressant så ser du faktiskt smalare ut också.
Du gör bara så här:

Sträck på dig och le!

Genom att sträcka på kroppen så att ryggraden blir så rak som möjligt, dra dina axlar bakåt och trycka fram och upp den "glada punkten" som sitter ungefär mitt på bröstet (se bilden) så skapar du helt nya energier i din kropp. Under din "glada punkt" sitter en körtel som heter Thymuskörteln (Brässen) och som anses vara ett centrum för din livsenergi. Det är lätt att förstå varför när du verkligen känner vilket skillnad din hållning faktiskt kan göra för ditt mående.
Jag har skrivit mer om hur du kan påverka ditt mående med hjälp av Thymusmuskeln och hur du kan stimulera den och dina energinivåer i ett tidigare blogginlägg som du kan läsa HÄR.

Om du dessutom ser till att placera ett leende på din läppar. Så pass mycket att du får lite härlig skrattrynkor runt dina ögon, så kommer din hjärna direkt att tänka:
- Heeeeeeej! Hon är verkligen glad över något. Då ska jag hjälpa till genom att pumpa ut extra mycket må-bra-hormoner.
OBS! Det är viktigt att du även låter ögonen var med i leendet - om du inte får med ögats muskler i ditt så känner kroppen att det är "falskt.

Så jag utmanar dig idag att tänka lite extra mycket på din hållning.
Försök att komma ihåg att sträcka på dig, sänka axlarna och dra dem bakåt samtidigt som du skjuter upp och fram din "glada punkt".
Som pricken över i sätter du ett leende på läpparna.
Gör det så mycket du bara kan under dagen.
Fundera sedan på hur det påverkade ditt eget mående.
Fundera också på hur det påverkade din omgivning.
Märkte du någon skillnad?Dålig hållning ger dålig självkänsla, så sträck på dig och hjälp självkänslan på vägen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...