onsdag 12 oktober 2016

Jag blev Årets Glasögonbärare 2016Ja alldeles fantastiskt är det att jag faktiskt vann Specsavers tävling där Årets Glasögonbärare 2016 skulle utses. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg här på bloggen så anmälde jag mig till tävlingen lite på skoj eftersom min  man hade hittat en "gömma" med våra gamla glasögon och undrade hur de skulle återvinnas bäst. Jag sa att jag vet att man kan lämna in dem till glasögonbutiken och så lämnas de till behövande i Afrika. Samma dag såg jag en annons om tävlingen på mitt Instagramkonto och skojade med min man och sa att jag kan åka ner och lämna dem själv om jag anmäler mig.

Ni röstade så flitigt på mig att jag gick till semifinal och fick representera mitt län Västmanland.Jag fick fortsatt många röster, men de som låg i täten hade betydligt mycket mer röster än jag.
Därför tänkte jag inte så mycket mer på tävlingen utan såg det bara som en rolig grej.
Och döm om min förvåning när Julia från Specsavers ringde mig i mitten av förrförra veckan och talade om att jag hade gått till final.


- Vaaaaaa?!?!?!? Men jag hade räknat ut mig själv för länge sedan, fick ja fram.
Då berättade Julia att när juryn hade gett sina poäng så hade jag fått högsta poäng och var deras förstahands val. Juryn bestod av:
Jennie Hammar, frilansjournalist och aktuell med glasögonserien Jennies Val.
Hanna Bergroth, mode och skönhetsredaktör på Amelia
Niklas Bergling, stylist och moderedaktör på Metro Mode
Marita Bertilsson, Sverigechef på Specsavers

Så då var jag i final och fick åka till Stockholm på måndagen för att fotograferas i ett "Gör-om-mig-reportage" för tidningen Amelia.
Så det blev till att snabbt ordna ledigt från jobbet, detta var som sagt inget jag hade väntat mig. Som tur var har jag både förstående chefer och kollegor på Goodstart.
I Stockholm fick jag träffa representanter för Specsavers, stylist, frisör och make-up artist och naturligtvis de två andra finalisterna Josefin Nylén från Stockholms län och Linnea Jörnheim från Västra Götalands län. Två fantastiskt gulliga tjejer som det var mysigt att få dela den här dagen och upplevelsen med. Och vi blev verkligen väl omhändertagna under dagen.
Vilken lyx! Jag njöt i fulla drag. En egen glamsquad  hör ju inte till vanligheterna.

Resultatet av fotograferingen får vi alla se i novembernumret av Amelia.
Och här ser ni oss alla tre finalister efter piff:

Linnea Jörnheim, Ulrika Gabriel och Josefin Nylén - finalister i Årets Glasögonbärare 2016
Sedan gick det då några dagar innan återigen goa Julia från Specsavers ringde och meddelade resultatet. Återigen en enig jury som ville ha MIG som Årets Glasögonbärare. WOW!!!
Motiveringen löd: En stilfull glasögonpersonlighet med ett tydligt engagemang, härlig personlighet och fantastisk utstrålning.
Så fina ord så jag blir alldeles rörd, på riktigt.
Ni kan läsa mer om tävlingen och resultatet HÄR

Det innebär alltså att jag får åka tillsammans med Specsavers till Tanzania i februari för att lämna alla de gamla glasögon som har samlats in i Specsaversbutiker fram till 13 november. Helt otroligt och vilken upplevelse det kommer att bli!
Så nu behöver jag all hjälp jag kan få av er att hjälpa till med att samla in alla gamla glasögon som ni lämnar i närmaste Specsaversbutik. Uppmuntra alla glasögonbärare ni känner: familjemedlemmar, grannar, kollegor, vänner osv att skänka sina gamla glasögon så att vi får med oss riktigt mycket att dela ut.
Dessutom är en nyhet för i år att alla Specsavers butiker även sponsrar lokala välgörenhetsprojekt!

Läs mer om projektet Ge Syn HÄR

Givetvis kommer ni alla läsare att få följa med till Tanzania.... och allt arbete både före och efter. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Tack alla för ert support, alla gratulationer och alla fina ord på vägen!2 kommentarer:

  1. Jag tycker du är en värdig vinnare!! Önskar att jag kunde följa med dig till Tanzania och göra skillnad. Jag kan själv betala resan:-)

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Gun-Marie för de orden :-)! Ja det kommer att bli fantastiskt att åka till Tanzania. Mycket hårt jobb förstås, men ändå spännande att få se det vackra landet och träffa människorna.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...