måndag 29 augusti 2016

Chlorella kan ge dig en boost


Bra kost (mycket grönt, så ekologiskt så möjligt och sparsamt med "skräp") och en bra balans mellan vila och aktivitet är grunden till en bra hälsa. Vi kan även behöva kosttillskott beroende på en rad faktorer:

 • Hur bra (eller snarare dåliga) vi är på att äta just bra mat
 • Hur vårt näringsupptag fungerar - dåliga tarmar och stress för att vi inte får i oss alla näringsämnen som vi faktiskt äter.
 • Brister eller obalanser i kroppen 
 • Sjukdom
 • Perioder i livet då vi har det extra hektiskt fysiskt eller psykiskt och har svårt att hitta balansen.
Behoven av tillskott varierar givetvis eftersom vi alla är unika individer med unika kroppar, unika livssituationer och unik kost. Generellt är det väldigt många (de flesta) som mår bra av Omega 3 för att få en bra balans mellan fettsyrorna. D-vitamin under vinterhalvåret och många har också brist på magnesium. Det kan vara svårt att veta vad just du behöver och många gånger är det också i princip omöjligt att via ett blodprov hos vårdcentralen få bekräftat hur nivåerna ser ut. Bäst är att kontakta en näringsterapeut som kan avläsa även på andra sätt en enbart genom ett blodprov.
Vissa vitaminer och mineraler är inte heller farligt att prova själv för att helt enkelt känna efter om du upplever en förbättring av hälsan och energinivåerna.
Du som medicineras med läkemedel bör dock rådfråga läkare först. Vitaminer och mineraler kan påverka medicineringen.

Cholorella, som jag visar på bilden är en sötvattensalg som är oerhört rik på klorofyll - därav namnet Chlorella. Många säger att just alger är den föda vi behöver vända oss till framöver när vi blir fler och fler människor på jorden. Och att man tänker på just algerna för att hitta bra föda är inte så konstigt. De innehåller en rad för oss väldigt viktiga näringsämnen. 
Chlorella är den alg som innehåller mest protein och är därför extra intressant då den därför anses kunna ersätta kött. 
Den innehåller Omega 3 och Omega 6 och är också rik på D-vitamin då den har sugit åt sig ordentligt av solens strålar när den växer.
För att vara säker på att inte få i dig en massa tungmetaller och andra gifter är det viktigt att du väljer en sort som är ekologisk.

Några hälsofördelar med intag av Chlorella:
 • Hjälper kroppen att rensa bort tungmetaller som vi kan ha lagrade
 • Ger immunförsvaret en rejäl boost
 • Hjälper till med matsmältningen och är därför en hjälp för krånglande tarmar.
 • Gillas av våra goda magbakterier som växer i antal.
 • Hjälper till att reglera blodsockret.
 • Klorofyllet har en förmåga att hjälpa kroppen att rensa ut de ämnen som ger upphov till dålig andedräkt eller andra "kroppsodörer".
Själv brukar jag "ta mig en kur" lite nu och då och nu känner jag att det är dags igen. Förra veckan var jag krasslig tillsammans med flera andra i familjen då vi hade streptokocker på besök. För att hjälpa immunförsvaret på traven att repa sig och för att stärka upp hela systemet så tar jag en kur Chlorella i en månad ungefär.
Dessa på bilden är i tablettform och lättare att få sig än de i pulverform som ska blandas. Märket är Vitaprana som är Bodystores egna märket med ekologiska och högklassiska produkter.
Du kan läsa mer om Vitapranas Organic Chlorella HÄR. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...