onsdag 24 augusti 2016

Boktips - Food Pharmacy


De flesta som följer mig vet ju att jag är lite nördig när det gäller nyttig mat, fibrer och magens bästa vänner de goda bakterierna. Jag läser både böcker, studier annat på nätet som handlar om detta och tycker att det är ett jättespännande område som det forskas på väldigt mycket nu. Och så experimenterar jag massor. På mig själv.
Lina Nertby Aurell och Mia Clase hittar du på bloggen Food Pharmacy där det med hjälp av professor Stig Bengmark (en av våra stora föregångare inom svensk medicin och forskning kring magens hälsa) skriver om sådant som får magen och resten av kroppen att må bra.
Bloggen har rönt stor uppmärksamhet och populariteten har gjort att Lina och Mia nu har fått ge ut en bok med samma namn som bloggen - Food Pharmacy. Och boken har blivit en stor succé. Första upplagan sålde slut i ett nafs.

Och det är en härligt inspirerande bok på många plan. Den är vacker. Snygg och inspirerande. Och det kanske inte är det viktigaste när det gäller en bok, men nog sjutton spelar det roll.
Resten av av boken, det vill säga innehållet är också oerhört inspirerande, lättläst ,tillgänglig och humoristisk.
Den innehåller fakta, personliga erfarenheter som författarna delar med sig av och inspirerande recept.

Som hälsonörd som jag nog får beskriva mig själv, så är det inte direkt något nytt jag får lära mig. Men om du inte tidigare har läst ett antal böcker på ämnet eller studerat den senaste forskningen så är det här en alldeles utmärkt bok att lära dig en massa oerhört viktiga fakta om hur du kan hjälpa din mage och din hälsa att må så bra som möjligt. Du kommer att förstå varför och du kommer att få massor med konkreta tips och recept som du kan använda i din vardag.
Inga pekpinnar utan ren inspiration.
Jag rekommenderar boken varmt.

Recepten på Food Pharmascys välkomstshot med massor av antiinflammatoriska kryddor och Guldmjölken är redan favoriter hos mig.

Du kan läsa mer om boken och beställa/reservera boken HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...