fredag 13 maj 2016

Bli av med pollenallergin på naturlig väg


Just nu är det många som nyser och har kliande och irriterade ögon. Det är så man får möta våren om man är pollenallergiker. Och allt fler får problem med pollenallergi samtidigt som pollensäsongen blir längre för varje år enligt nya studier.
Läkemedel för pollenallergi i form av tabletter, nässpray och ögondroppar och i bästa fall kan det om inte hjälpa helt så i varje fall lindra något. En baksida med  läkemedlen är dock att många blir väldigt trötta av dem.

Men det finns saker du kan göra för att förbättra din pollenallergi och i bästa fall få bort den helt. Om du redan har pollenallergi i "full blom" för säsongen är det inte säkert att du kan få bort den helt, men lindring kan du får. Det bästa är att börja förebygga redan innan pollensäsongen är i full gång.

Det här är mina bästa tips:

  1. OPTIMERA DIN TARMFLORA. En väl fungerande tarmflora är det bästa skyddet mot både allergier och en rad andra sjukdomar. Du boostar din mage och dina tarmar bäst genom att se till att äta bra mat (= undvika skräpmat), äta fiberrik mat, äta mat med nyttiga bakterier som gillas av tarmarna (syrade grönsaker, yoghurt och andra syrade produkter) och gärna hjälpa till med ett tillskott av probiotika i kapselform - Probioplex från Helhetshälsa är min favorit.
  2. BOOSTA MED NATURLIGT ANTIHISTAMIN. Kroppen producerar histamin som en reaktion mot något den är allergisk mot - som exempelvis pollen. För att häva den reaktionen behöver vi antihistamin  vilket är innehållet i de allergimediciner vi köper. Ett kraftfullt antihistamin hittar du även i C-vitamin (askorbinsyra). Att under pollensäsong eller andra tillfälle då du utsätts för något du får eller riskerar få en allergisk reaktion mot ta en dagsdos C-vitamin är toppen. Du kan ta upp emot 4 - 5 g inledningsvis för att häva reaktionen och sedan gå ner till en lägra underhållsdos - jag tar gärna C-vitamin från Helhetshälsa
  3. STÄRK MAGENS SLEMHINNOR. MSM-pulver (metylsulfonylmetan) smörjer tarmens slemhinnor och är en naturlig svavelkälla. Svavel hjälper kroppen att bygga upp och stärka magens slemhinnor och hjälper även leder, senor och bindväv samt stärker hår och hud. När magens slemhinnor mår bra fastnar inte de allergener som kommer ner i magen utan sköljs bort och du kan slippa allergisk reaktion. Min favorit är MSM från Helhetshälsa 
  4. LÄK INFLAMMATION I NÄSA OCH MAGE. Ananas innehåller ämnet Bromelain som har en förmåga att läka ut inflammationer. Det hjälper magens slemhinnor att läka och klara av att stå emot ämnen som annars kan verka irriterande.
    Dessutom har det förmågan att hjälpa till med att spjälka protein, vilket underlättar matsmältning och tarmproblem. Flera studier har visat att Bromelain har positiv effekt på snuva och irriterade bihålor både vid förkylning och allergi  - jag använder mig av Helhetshälsas Bromelain.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...