tisdag 29 mars 2016

Lär dig hantera ditt sockersug och överätande med MindfulnessÅrets största "godishögtid" är över och säkert är det en hel del som åt mer godis än ni önskat.... och som nu tänker att det är dags att "ta tag i det där med godiskonsumtionen.
Sedan några månader har jag erbjudit en mycket effektiv metod för allasom vill lära sig att hantera sitt sötsug och godisbegär med hjälp av Mindfulness.
Tidigare höll jag den som en gemensam kurs med förutbestämda uppstarter. Nu har jag efter önskemål släppt den som en e-kurs som du själv kan gå precis när det passar dig.
Du får en e-bok i pdf-format ( 28 A4 sidor) och du får också tillgång till en hemlig grupp på Facebook där du får möjlighet att ställa frågor, dela med dig, peppa och låta dig peppas tillsammans med andra deltagare.
Kursen bygger på en ny övning varje dag under 14 dagar. Det är övningar som du successivt ska införliva i din vardag. 


Metoden går ut på att skapa en medvetenhet, fokus, lugn och njutning. Med hjälp av Mindfulness lär du dig ett förhållningssätt som gör det lättare för dig att kontrollera ditt godisintag och ditt överätande överlag.
Du har inga som helst förbud mot godis och sötsaker. Faktum är att du inledningsvis, i varje fall till viss del, måste fortsätta med sötsakerna helt enkelt för att du ska kunna träna på ditt förhållningssätt. På sikt är sedan tanken att du själv ska kunna ta kommandot och bestämma om du ska äta överhuvudtaget och i sådana fall när och hur mycket.
Att inte ha några förbud innebär också att du inte kan misslyckas, vilket även det är en mycket viktig del. För hur brukar vi annars hantera misslyckanden??? Jo, genom att trösta oss med ännu mer sötsaker. Nu slipper du det.

När vi äter godis, sötsaker eller annat som vi vet inte är det mest hälsosamma så har vi ofta med en uns av skuld och dålig samvete. För att hantera det äter vi ofta snabbt och ofokuserat. Många gånger kanske vi äter i smyg och har någon sorts avig tanke om att det som inte någon annan ser att vi äter och det vi äter i farten, det "räknas inte".
När vi äter stressat och forcerat fungerar inte vår matsmältning ordentligt. Kroppen tolkar det som att vi står inför en potentiell fara och slår av på matsmältning och fettförbränning. Det innebär att ett stressat godisätande får dubbelt negativ effekt.
Genom att lära om och äta både godsaker och självklart även all annan typ av mat med Mindfulness skapar du istället bästa möjliga förutsättningar för både hjärnan och resten av kroppen att känna sig nöjd och tillfreds och ta hand om förbränning och matsmältning.

Låter det intressant?
Du kan läsa mer om kursens upplägg och innehåll HÄR!


Mindful Eating för Gottegrisar 249 kr


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...