onsdag 4 november 2015

Frukostmuffins med saffran och granatäpple


På helgerna bakar jag gärna frukostmuffins till frukost eftersom det då generellt finns lite mer tid att ägna åt både förberedelser och en njutningsfull frukost. Å andra sidan tar det inte speciellt lång tid att baka frukostmuffins (de är ihopmixade, gräddade och ätklara på 20 minuter), så du som vill njuta av nybakade frukostmuffins i veckorna och hinner med bestyren kan så klart göra det då med.
Den här typen av muffins går att variera i all oändlighet. Var inte rädd för att mixa olika mjölsorter, gryn och smaksättningar. Det är svårt att misslyckas med dessa. Och om smeten smakar gott så blir det ett bra resultat ;-).

I dessa ville jag få till en lite juligare touch. Därav saffranet. Och det är ju såååååå gott.
Funkar dessutom toppen som ett schysst mellanmål eller som njutning till kaffet.

Du behöver (till 7 mellanstora muffins):
2 ägg
1 pkt saffran
1 + 1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kokosolja
2 msk Fibersirap Clear
2 msk Fibersirap Gold
1 msk hasselnötssmör
½ dl växtmjölk (soja, havre, mandel eller vad du föredrar)
½ - 1 dl granatäpple kärnor

Gör så här:

  1. Mixa ihop ägg, saffran, 1 dl havregryn, mandelmjöl, bakpulver, kokosolja fibersirapen, hasselnötssmöret och mjölken i matberedare eller med stavmixer. 
  2. Blanda sedan försiktigt med slev ner resterande 1 dl havregryn och granatäpplekärnorna.
  3. Skeda upp i muffinsformar.
  4. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...