måndag 7 september 2015

Kikärts- och jordötsbiffar



Ett suveränt gott, nyttigt och lättlagat vegetarisk alternativ som ger dig mättnad och bra energi.
Goda att äta nystekta till grönsaker, quinoa eller bönpasta. Också jättegoda att äta som "hamburgare" i något gott och nyttigt bröd tillsammans med sallad, tomater och lite god dressing.
Riktigt bra och nyttig snabbmat.

Du behöver:
I pkt färdigkokta kikärtor, jag hade Zetas ekologiska, 380g
2 ägg
2 msk jordnötssmör (osötat)
½ + ½ dl salta jordnötter
1 liten röd chili
1 msk Fiberhusk
salt och peppar

Gör så här:

  1. Häll av vattnet från kikärtorna och skölj dem noga. Låt dem rinna av och häll dem sedan i en bunke.
  2. Finhacka chilin och lägg den tillsammans med jordnötssmöret, de knäckta äggen och ½ dl jordnötter. Mixa med stavmixer till en jämn smet.
  3. Blanda ner Fiberhusk och resterande salta jordnötter. Rör med slev tills allt är väl blandat (inte mixer här, för vi vill ha lite tuggmotstånd av jordnötterna som ska vara hela).
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma till sex biffar och stek på medelhög värme i en klick kokosolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...