måndag 14 september 2015

Havre- och mullbärskakor (utan socker, vete eller mjölk)



Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär.
Som vanligt är de plättlätt att baka mina kakor och innehållet är betydligt hälsosammare än vilken "köpekaka" som helst. De innehåller inte något vete, inget socker och ingen mjölk.
Bara ren och bra energi och massor med njutning.

Du behöver:
1 dl riven kokos
1 + 2 dl havregryn
1 + 1 dl torkade mullbär
2 ägg
2 msk kokosolja
3 msk Fibersirap Gold

Gör så här:

  1. Lägg ner den rivna kokosen i en matberedare tillsammans med 1 dl havregryn, 1 dl mullbär, äggen, kokosoljan och Fibersirapen. Mixa ihop till en smet.
  2. Häll sedan ner resterande 2 dl havregryn samt 1 dl mullbär och mixa snabbt ihop. Det ska inte bli finfördelat utan vara i lite grövre bitar.
  3. Klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt. Forma till så att de blir lite jämna i kanterna (om du inte föredrar dem lite oregelbundna) och platta till något.
  4. Grädda i ca 12 minuter i 200 grader.
  5. Ät och njut!
Jag har ofta, som du säkert märkt med Fibersirap i mina recept på bakat och sötsaker. Den har verkligen blivit en stor favorit här hemma.
Du kan läsa mer om vilka hälsofördelar den har HÄR.
Och dessutom ger den ett fantastiskt resultat både vad gäller konsistens och smak.
Men som jag alltid brukar säga: Alla sötsaker ska avnjutas med förstånd och måtta varifrån det söta än må komma...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...