tisdag 19 maj 2015

MSM - organiskt svavel med många hälsofördelar

MSM är en förkortning av Metyl Sulfonyl Metan kan låta kemiskt och "farligt", men är tvärtom ett riktigt dunderpreparat för oss och har många positiva effekter för vår hälsa.
Det är ett organiskt svavel och en svavelförening som vi har naturlig i våra kroppar.
Svavel är viktigt för många olika funktioner. Bland annat gör det så att våra muskler och leder fungerar som de ska och det bidrar också till bättre hy och starkare hår och naglar.
Svavel har också en förmåga att hjälpa kroppen att hantera toxiner, vilket gör att det har en bra och detoxande effekt.

Vi får i oss svavel naturligt genom maten vi äter, men dessvärre är inte dagens livsmedel lika näringstäta som förr och dessutom försvinner/förbrukas en del av svavlet vid tillagning.
Vi kan med andra ord göra klokt i att ta svavel i form av MSM som ett kosttillskott. Jag förespråkar då som vanligt Helhetshälsas kosttillskott som har lagt sig vinn om att tillverka renast möjliga produkter på marknade.
Jag börjar alltid varje morgon med en mugg med vatten som fått koka upp och sedan svalna och däri blandar jag MSM-pulver och pressad citron.

Tack vare sin utrensande effekt är det viktigt att börja ta MSM i mycket små doser - ett kryddmått är lämpligt, för att sedan öka på dosen. Annars får man lätt problem med magen då MSM vill "igenom systemet" i lite för rask takt. Allt eftersom kan man sedan öka på dosen till upp mot 1 tsk (en del tar ännu mer) per dag.
Det första man brukar känna är att man blir piggare. Därför är det bra att ta sin MSM-dos på morgonen och inte på kvällen innan man ska sova. Många märker också att hår och naglar växer fortare och blir starkare. Den som har problem med värk i kropp och leder kan efter bara några veckor känna en förbättring.

MSM har en förmåga att stärka våra slemhinnor, vilket är gynnsamt för magen då irriterade slemhinnor i tarmarna kan ställa till med värk och uppblåsthet. Tack vare svavlet kan en irriterad slemhinna läka ut vilket också leder till att näringsupptaget förbättras.
Även ur allergisynpunkt har det sina fördelar. MSM gör att allergenerna exempelvis pollen nu på våren får svårare att fastna på slemhinnorna, vilket gör att allergin lindras eller i bästa fall inte alls uppstår.

I dag springs Vårruset här i Västerås och jag hade tyckt det vore fantastiskt roligt att få vara med. Dessvärre vill inte min skadade fot läka (det kan vara lång konvalescens på den typen av skada), så det blir inte något springa av för min del.
På plats för att dela ut produktprover finns Helhetshälsa i samarbete med Lifebutiken och som av en händelse kommer de att bjuda på smakprover av just MSM.
Så passa på alla ni som bor i Västerås och ska springa Vårruset idag att få en dos att hälla i er vattenflaska!
MSM är populärt i idrotts- och prestationssammanhang då det tack vare sin förmåga att pigga upp, hjälpa leder och muskler och anses kunna öka prestationen. Du riskerar dessutom att bli på bättre humör då svavel påverkar dopaminhalterna.

Du som inte ska springa Vårruset idag i Västerås men  någon annan dag i någon annan stad. Håll koll efter MSM där på plats. Eller så ser du till att ladda upp med MSM redan några veckor i förväg för ännu bättre effekt.
Du kan köpa MSM i Life-butikerna eller exempelvis hos Vitaminvaruhuset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...