tisdag 16 december 2014

Juldricka - mindre söt glögg


Julglögg är varmt, gott och sött.
Och söt måste den så klart vara - det hör till. Men, du kan göra en egen juldricka/glögg som innehåller mindre socker, men fortfarande smakar juligt, värmande och gott.
Jag hade lättsötad svartvinbärssaft som bas (hittade inte någon osötad, annars är det så klart ett ännu bättre alternativ.
Du kokar ihop saften med kanelstänger, stjärnanis, kardemumma och russin och serverar sedan varmt.

Du behöver (ca 4 glöggmuggar):
2 dl outspädd svartvinbärssaft
2 dl +  2 dl + ev mer vatten
5 kanelstänger
5 - 6 stjärnanis
1 tks kardemumma
½ - 1 dl russin

Gör så här:
Blanda den outstpädda saften med lika mycket vatten i en kastrull. Lägg ner kanelstänger, stjärnanis, kardemumma och russin och koka upp. Låt småputtra ca 10 minuter. Fyll på med mera vatten och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Smaka av om du behöver spä ut med mer vatten eller om juldrickan är lagom start/söt.
Drickan tar smak av kryddorna och russinen, så känn efter hur du tycker smaken blir.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...