måndag 21 juli 2014

Maca Mania - energidryck för mer energi och bättre fokus


En "maffig" och mättande drink tack vare ett bra energiinnehåll. Grunden är någon form av mjölk, jag brukar välja havre- eller mandelmjölk. Fryst banan ger sötma, energi och lite tjockare konsistens. Macapulvret  som utvinns ur macaroten kommer från Peru där den traditionellt använts i matlagningen. Maca är väldigt rik på näring och mineraler - ett riktigt superfood. Vi hittar viktiga aminosyror, kalcium, zink, järn och magnesium samt vitmanierna B1, B2 och B12 samt vitamin C och E. Den är dessutom rik på protein.
Maca kallas ofta för  Peruansk eller Amazonas Ginseng på grund av de ginsengliknande egenskaperna. Maca både stärker och balanserar kroppen. Den är bra mot stress, ökar din uthållighet och stärker både hälsa och fokus. Dessutom sägs den kunna balansera hormonerna.
Ett av macapulvrets smeknamn är "Peruansk Viagra", vilket kanske också kan vara intressant att veta. Maca ges till lamor och får för att öka chansen att de ska bli dräktiga. Studier på människa har dock inte kunna styrka den potensgivande effekten ;-)....
I denna energidryck har jag också cashewnötssmör för god smak och konsistens. De innehåller dessutom nyttiga fettsyror, är rika på mineraler, bland annat zink och selen samt B1, B5 och B6 som hjälper till att öka ämnesomsättningen.
En gnutta vanilj ger fin avrundning.

Drinken är en perfekt återställare efter ett träningspass eller kanske en frukost eller mellanmål för dig som är på språng. Dessutom är den fantastiskt god.
Prova gärna att byta ut vaniljpulvret mot lakritspulver om du gillar lakrits.

Du behöver:
2 dl havre- eller mandelmjölk
1 banan som du skivat och fryst
1 msk Macapulver
1 msk Cashewnötssmör
½ tsk vaniljpulver

Gör så här:
Mixa samman alla ingredienserna ordentligt med mixerstav så att bananbitarna blir helt finfördelade. Servera i glas. Drick och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...