måndag 2 juni 2014

5:2 - detox, nu som distanskurs på nätet

De flesta har nog vid det här laget hört talas om 5:2-metoden som går ut på ett kraftigt minskat kaloriintag under två av veckans dagar - 500 kcal för kvinnor och 600 kcal för män. Metoden har både visat sig ge tydliga hälsoförbättringar och även en snabb viktnedgång för de som behöver. Eftersom kroppen under två av veckans dagar får vila från tung matsmältning kan den istället fokusera på att reparera och ta hand om sådant som behöver tas om hand. Därav hälsoeffekterna. Och eftersom vi får i oss mindre kalorier och även i vissa fall "lurar" kroppens förbränning, så går vi ner i vikt.

5:2-detox bygger på samma princip men här fokuserar vi på bra, stärkande och renade detoxmat och i mindre portioner under detoxdagarna - vi räknar inte kalorier. Du får dubbel hälsoeffekt och hjälper till med kroppens renade och läkande processer. Om du dessutom väljer att under dina "ätardagar", de övriga fem dagarna i veckan, till största delen fokusera på samma typ av kost, dock i större mängd, så har du stora hälsovinster att hämta. Inte minst kommer du att känna en härlig energi och kilona kommer att hållas i schack. Att göra små avsteg och "unna sig" något som inte är så hälsosamt kommer inte att göra att allt falerar. Så länge du till huvudsak äter bra kost kommer kroppen att kunna hantera avsteg. Dock kommer du säkert att märka på vägen att kroppen faktiskt vill äta mer av sådant som den mår bra av och mindre av sådant som du egentligen inte borde stoppa i dig.

Under juni månad genomför jag en testomgång av en distansbaserad kurs av 5:2-detox - den kurs är redan fullbokad. Vi håller till i en hemlig grupp på Facebook. Den 4 augusti är det dags för nästa uppstart och är du sugen på att hänga på under fyra veckor för information, recepttips och peppning av mig och andra i gruppen så går det bra att anmäla sig till: ulrikagabriel(snabela)gmail(punkt)com.
Jag behöver: namn, adress, mejladress och telefonnummer i din anmälan.
Kostnad för fyra veckors deltagande är 395:-

Mat som är tillåten att äta under detoxdagarna är:
Grönsaker
Syrade grönsaker
Frukt, även torkad
Bär
Ägg
Fisk
Kyckling
Kalkon
Bönor, linser
Groddar
Nötter, mandel, frön, kokos
Kokosolja, olivolja, rapsolja
Kryddor, örter
Grönt te, detoxteer
Kokosvatten

Får- och getost
Mandelmjölk, kokosmjölk, sojamjölk
Grekisk eller Turkisk yoghurt som är 10 % (inga andra mjölkprodukter)
Qionoa
Råris

Chiafrön
Bovete
Honung

Icke tillåten mat:
socker
vetemjöl och andra spannmålsprodukter
tillsatsämnen, konserveringsämnen etc.
alkohol
kaffe (om du har svårt att avstå kaffet kan du behöva trappa ner allt eftersom)
svart te
mjölkprodukter (utom fet 10%-ig  yoghurt)
rött kött

Du kan läsa mer om 5:2-detox HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...