onsdag 21 maj 2014

Studiebesök hos Helhetshälsa i Borghamn

Jag är ambassadör för Helhetshälsa, vilket innebär att jag testar och utvärderar deras produkter. Ibland ser ni också att jag skriver något om produkterna här i bloggen. När det gäller kosttillskott är jag kräsen. I grund och botten skulle vi inte behöva några kosttillskott alls, utan i de bästa av världar får vi i oss det vi behöver genom kosten. Men tyvärr är det inte alltid det fungerar. Det kan handla om att kosten vi äter är bristfällig/ensidig, att vi har drabbats av sjukdom/obalans eller att vi periodvis har speciella behov som under hård träning, graviditet eller stress exempelvis. Grunden är alltid en bra kost. Där finns det inte några genvägar. Men ibland när behoven uppstår så behöver du hjälpa kroppen med olika tillskott i form av vitaminer och mineraler. Då gäller det att välja produkter som är så bra och rena som bara möjligt. Just därför uppskattar jag Helhetshälsas produkter. Det är renast möjliga.

Helhetshälsa startades i början av 1990-talet och målsättningen från början var renast möjliga produkter. Den målsättningen är i allra högsta grad lika aktuell idag. Något som också är mycket viktig för företagets chef Didrik är att hans personal har det bra. Därför ser han till att hans anställda inte arbetar övertid, har möjlighet att arbeta flextid eller på distans, bjuder på vegetarisk hemlagad (personalen turas om) lunch varje dag och man äter och tar kafferast på arbetstid. En arbetsplats anpassad efter de anställdas behov.

Didrik berättar om produktionen
När jag så fick en inbjudan att komma på studiebesök till Helhetshälsa i Borghamn blev jag jublande glad och i måndags var det dags för besöket. På schemat stod presentation av företaget av Didrik, rundvandring och genomgång av produktionen, vegetarisk lunch (ute om vädret tillät), information och tips om produkter av Helhetshälsas "kunskapare" Eva Bladh och fika innan hemfärd.

I måndags bar det av med tåg till Borghamn och Helhetshälsa. På plats blev jag och Mikaela Bjerring Passion för hälsa och Cecilia Folkesson på Ceciliafolkesson.se (kolla in deras fina bloggar) väl omhändertagna och vi hade en allt igenom härlig och lärorik dag. Det var väldigt spännande att på plats få se hur mycket arbete som ligger bakom den rena produktionen och att i princip allt görs på plats.Cecilia Folkesson och Mikaela Bjerring
När vi besökte produktionen var det full skyddsklädsel på. Det är jätteviktigt att inga främmande partiklar hamnar i tillverkningen. Här har man full koll på minsta lilla kapsel och att de innehåller precis det den ska och varken mer eller mindre. Noggranna kontroller görs och ett datasystem som stöder full spårning krävs.

Demonstration av maskinen där kapslarna fylls på.

Didrik och jag ute på lagret


Till lunch hade vi tur, de regntunga molnen sprack upp och det var nästan så att solen bröt igenom. Det innebar att vi kunde njuta av Sabinas goda vegetariska buffé ute i trädgården. Det var precis lika gott som det ser ut.

Underbar vegetarisk buffé som Sabina stod bakom

Kunskaparen Eva Bladh

Efter lunchen fick vi information och tips från Eva Bladh som varit med ända från början i företaget. Hennes
underbara titel är Kunskapare och hon ansvarar för att information om produkter och tips kring hur de kan användas till återförsäljare m.fl. En kvinna som verkligen är full av massor med kunskap om hälsa i allmänhet och Helhetshälsas produkter i synnerhet.
Eva har skrivit tre mycket intressanta och innehållsrika böcker:

  • BÄ-metoden: blod- och ämnesomsättningstester med kostråd.
  • Tarmen - din hälsa: med sjukdomslära
  • Syndrom X: om sambandet mellan GI, övervikt och din hälsa.

Vi fick tips på olika användningsområden för produkterna och självklart var det även provsmakning och testning.

Provsmakning och produktutbildning

Avslutade gjorde vi med ännu ett av Sabinas mästerverk - en rawfood paj med jordgubbar. Tyvärr hade det börjat regna, så denna välsmakande skapelse fick vi avnjuta inomhus i köket. Men vad gjorde det när sällskapet var trevligt och smaklökarna jublade.

Delikat rawfood-paj med jordgubbar


Efter en härlig dag på en fantastisk arbetsplats  så avtackades vi med varsin fin goodiebag innan vi skjutsades med taxi till tågstationen i Mjölby. Helhetshälsa har länge varit det självklara valet för mig när det gäller kosttillskott - nu förstår jag varför. Det är verkligen ett företag som ser på hälsa som en helhet.

Goodiebag med kosttillskott-favoriter, Eva Bladhs böcker och kökshandduk med näringstabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...