torsdag 20 mars 2014

Tänk Dig Smal - i senaste numret av Amelia Kropp & skönhet


I senaste numret av Amelias specialmagasin Kropp & Skönhet som kommer ut två gånger om året finns ett reportage med om olika typer av dieter/viktminskningsprogram som inte direkt involverar träning utan där fokus ligger på själva kosten eller ätbeteendet. Rubriken för hela artikeln som behandlar flera olika metoder är "Gå ner i vikt-skola för soffpotatisar" och du kan läsa om:

  • Metod 1: Ät på mindre tallrikar
  • Metod 2: Tänk dig smal
  • Metod 3:Få kalorikoll med matdagbok
  • Metod 4: Testa nya 5:2-dieten
  • Metod 5: Få mindre sug med akupunktur
  • Metod 6: Ät det som vuxit eller levt
  • Metod 7: Sov bort bukfetman
Det var verkligen jätteroligt att min metod Tänk Dig Smal finns med bland dessa. Jag intervjuas om hur metoden fungerar och förklarar där hur mycket våra tankar styr vårt ätbeteende. Ett tydligt tecken på att vi har ett problematiskt förhållande till mat och att äta är när vi inte kan stå för allt vi stoppar i oss: när vi smyger undan och äter, gömmer påsar och kartonger eller att man äter så att man mår dåligt av maten fysiskt eller psykiskt. Jag tipsar också om att många får hjälp med sin problematik genom att helt enkelt börja planera sina måltider lite bättre. För vem klarar av att vrålhungrig stå framför kylskåpet för att planera en nyttig måltid - då tar man bara första bästa (och med snabbast energi).

I reportaget finns också Nina Landblom med. Nina ser du på uppslaget ovan. Hon är 26 år och bor i Tensta. I november 2013 gick Nina min distanskurs Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT i en grupp på Facebook tillsammans med ytterligare ett gäng kvinnor som var trötta på att misslyckas med sina försök att gå ner i vikt. Nina berättar att hennes problematik kring mat kommer från en dålig självkänsla som hon tyvärr format under skolåren då hon blev mobbad. Hon har bantat ett otal gånger men inte förrän med denna metod fick hon redskap som hjälpte henne att tänka rätt vilket påverkar både hennes självkänsla och allmänna välmående och hon lyckades även att på två månader gå ner 5 kilo.

Fler kursdeltagare som berättar om sina erfarenheter av kursen:
Om du blir nyfiken på kursens upplägg och innehåll kan du läsa mer HÄR.
Nästa kursstart är den 5 maj och ännu finns några plaster kvar.
Vi jobbar tillsammans i en hemlig grupp under sex veckor. Varje dag får du en ny uppgift att jobba med som ska hjälpa dig att komma tillrätta med tankar och beteenden som tidigare har fått dig att misslyckas med att gå ner i vikt. Med andra ord är det här kursen för dig som vill sluta banta och en gång för alla få ett sunt och kärleksfullt förhållande både till dig själv och maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...