onsdag 15 januari 2014

HELABAS FRÅN HELHETSHÄLSA REGLERAR DITT PH-VÄRDE

Kör just nu en kur med HelaBas från Helhetshälsa (bra pris nu på Bodystore.com dessutom får du pH-papper på köpet). Rent generellt är många av oss för "sura", det vill säga vår kroppar har ett för lågt pH-värde. Maten vi äter påverkar kroppens pH-värde och ofta är det för mycket rött kött och skräpmat på bekostnad av mindre grönsaker som gör oss för sura.

Om har ett för lågt pH-värde (alltså är för sur) får vi ett sämre immunförsvar och vi riskerar att drabbas av en rad tillstånd såsom: trötthet, candida, högt blodtryck, övervikt och stress för att nämna några.
Forskare menar också att cancerceller får en gynnad tillväxt i en sur miljö. Det finns alltså mycket som talar för att det är bra att försöka hålla pH-värdet på en bra nivå. Ett helt neutralt pH-värde ligger på 7. Värden under räknas som sura och över ses som basiska. De rekommenderade värdet ligger mellan 6,2 och upp till 7,6 (salivens pH)

Tyckte att det var kul att testa HelaBas och dessutom att göra en test på pH-värdet med hjälp av pH-papper som följer med beställningen nu.
HelaBas är ett multimineralpulver som innehåller extra zink. Zink är en mineral som många har brist på och som kan orsaka sämre immunförsvar, nedstämdhet, ledvärk och tendenser att drabbas av inflammationer. I det här sammanhanget är zinken även bra då det neutraliserar syra-balansen. Förutom zink ingår även kalcium, kalium, magnesium, järn och D2.

Det är inte helt lätt att avgöra vilket pH-värde det är som gäller då färgskiftningarna ligger ganska nära varandra. Vid första testen ser det dock ut som att jag hamnar någonstans runt  7,0 - 7,2 vilket med andra ord är fullt godkänt.
Testar gör du enkelt av genom att lägga testpappret mot tungan en kort stund direkt på morgonen innan tandborstning eller frukost.

Då jag har känt av min sura mage (har haft mycket magsyra sedan barnsben som jag dock för det mesta klarar av att hålla efter med hjälp av rätt kost) lite nu, så har jag tagit HelaBas för att neutralisera magsyran (som brukar ha ett ph-värde runt 1,7). Jag känner på en gång att magen lugnar ner sig. Skönt.

HelaBas blandas i vatten och dricks för bäst effekt 2 - 3 gånger om dagen. Smakar helt ok, lite åt det mjölkaktiga hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...