onsdag 31 juli 2013

AFFORMATIONER - ger dig svarenAffirmationer har du säkert hört talas om. De positivt formulerade meningarna som beskriver ett önskvärt tillstånd. Några exempel:
Jag är nöjd med mig själv.
Allt som jag behöver kommer till mig.
Jag är stark.

Faktum är att man med hjälp av modern teknologi har kunnat påvisa att hjärnan faktiskt förändras när vi tänker positiva tankar likt dessa. Dock kan en del av dem vara svårare att verkligen ta till sig än andra. Om du exempelvis vet med dig att du väger 20 - 30 kilo för mycket och står framför spegeln och säger:
- Jag är smal och vältränad.
Då känner din hjärna per automatik att där finns ett motstånd. Bevisligen ser du att det inte stämmer. Alltså registreras det som "knappast trovärdigt". Det kan då hända att din hjärna börjar söka efter bevis på att det INTE är som du säger, och inte tvärt om som du önskar. Det betyder i sådana fall att du motarbetar dig själv.

Noah St. John arbetade i flera år med affirmationer för att skapa sig det han ville ha i sitt liv. Han började dock fundera på om metoden verkligen var rätt utformad.
- Tänk om vi gör det på fel sätt? frågade han sig själv.
Hans tanke var att de gånger som han affirmation var för långt ifrån verkligheten, så skapade den en massa frågor som hans undermedvetna fick jobba med. Typ:
- Man kan väl inte säga att jag är smal när jag inte ens kan knäppa knappen i jeansen?
- Kan man verkligen kalla sig vältränad när man flåsar som en blåsbälg av att gå upp för trapporna?


Kanske känner du själv också igen dig i att du gärna i dina tankar söker svar på frågor, om allt, nästan hela tiden. Det kan handla om frågor i stil med:
- Hur ska jag göra för att bli vältränad?
- Varför har jag aldrig några pengar kvar?
- Hur gör andra för att lyckas?
- Varför är det så svårt att hitta ett nytt jobb.

Vi är helt enkelt per automatik ganska frågvisa av oss.
Och som man frågar får man svar. Vi letar undermedvetet efter svaren på våra frågor.
Tänk om det är så att det är lättare att komma dit man vill om man ställer sig rätt frågor?
Det var så Noah St. John började tänka, så han började medvetet ställa sig de frågor som han ville hitta sanning om för att kunna nå sina mål. Så uppkom afformationer!

Om du ställer dig frågan:
- Varför är jag rik?
så kommer du att börja leta efter svar på varför det är så (även om det inte riktigt är så just nu). Genom att hitta alla möjligheter, kommer du att komma närmare ditt mål.
Andra frågor du kan prova att ställa dig:
- Varför känner jag mig så lycklig?
- Varför mår jag så bra?
- Varför har jag världens bästa jobb?

Prova själv!
Det är en häftig känsla och upplevelse att börja ställa sig själv den här typen av frågor. Börja med "varför" eller "hur kommer det sig" så att du måste svara  med en bekräftelse : - Därför att....
Viktigt att tänka på är att du ska ställa dig frågor som handlar om saker som du vill uppnå och sådant som du strävar efter. Inte något i stil med Varför är jag så fet? Varför får jag aldrig ett nytt jobb? Varför är jag totalt värdelös? Då kommer din hjärna börja leta efter bekräftelser på det - och det vill vi ju inte.

Varför kommer DU att må så bra av att afformera?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...