onsdag 8 maj 2013

VÄGAR TILL LYCKA - TA HAND OM DIGDen eviga jakten på lyckan...
Forskare, professorer, coacher, författare, journalister - många är vi som vill berätta om hur just du ska bli lycklig. Och många är det som vill lyssna på oss och hitta den sanna vägen till lycka.
Det är ett ständigt aktuellt ämne, mycket tack vare att det är väldigt svårt att bli så där himlastormande och totalt lyckliga precis hela tiden.
För så tror vi att det ska vara - vi ska vara lycklig HELA TIDEN.
Redan där är vi lite fel ute. Lyckan är inte total och ständigt närvarande. Den är mer som ett tomtebloss som glittrar till lite här och var...

Tidigare studier i ämnet lycka har angett att några bra förutsättningar för att få uppleva lycka är:

  • Pengar
  • Självständighet
  • Bra relationer
Självklart kan dessa förutsättningar underlätta för en del och ibland, men det är inte de som är viktigast menar nu Marilyn Tam (författare och med en bakgrund inom friskvård och hälsa). Det hon har kommit fram till efter många års efterforskning är att de personer som mår som bäst, och känner sig lyckligast är de personer som sätter värde i att

ta hand om sig själv - fysiskt och psykiskt.
Hon menar att den som medvetet ser till göra saker som man vet att man mår bra av också känner av lycka i större utsträckning än andra.

Maryam menar också att vi i alltför stor utsträckning jämför oss med hur vi tror att andra har det och hur lyckliga de är. Många gånger möts vi i media av den vackra, leende och uppenbarligen ständigt lyckliga kändisarna och tror att det är de som är "mallen" för vad lycka är. Så är det självklart inte. Kändisar drabbas av precis samma problem som vi andra "dödliga" brottas med i livet - vi bara inte ser det.
Istället bör vi lära oss att lyssna på vad vi själva behöver och mår bra av.

Det är precis det som det handlar om att vara EGOlogisk -  att tänka goda tankar och göra goda handlingar gentemot dig själv. En bonus blir att du inte bara själv mår bättre, du blir per automatik en bättre partner, förälder, vän, kollega etc.
Grunden till att vara EGOlogisk är att du lär dig att lyssna på dig själv.
  • Vad tycker du om?
  • Vad mår du bra av?
  • Hur mår du just nu?
  • Vem gör dig glad?
  • Vad vill du uppnå?
Nästa steg är att i vardagen se till att få plats med tankar och handlingar som stödjer dina behov. De flesta av oss är inte vana vid att sätta oss själva i fokus. Det kan till och med anses lite fult - Jante, ni vet. Det innebär att många behöver öva, öva och återigen öva innan det börjar bli en trevlig vana som kommer att leda till att du mår bättre och är lyckligare.

Vill du ha hjälp på traven med att bli EGOlogisk, kan du beställa min e-bok/-e-kurs 21 dagar till ett EGOlogiskt liv. Du kan läsa mer om bokens/kursens innehåll HÄR.
För att fira ordentligt att våren äntligen är här och för att ge så många som möjligt en riktigt EGOlogisk vår ger jag dig under maj månad möjlighet att beställa boken/kursen till dig själv för 89:- samtidigt som du får skicka en helt gratis till en vän som du också vill ska bli mer EGOlogisk och därmed lyckligare. 
För att göra denna beställning mejlar du ditt namn, adress, telefonnummer och mejladress till: kontakt@ulrikagabriel.se. Dessutom uppger du namn och mejladress till din vän som du vill ge boken/kursen. Han/Hon får då ett mejl där jag talar om att du har valt att skänka boken som en gåva. Du kan välja att betala boken genom att en faktura mejlas till dig eller genom att göra en banköverföring. Uppge i mejlet vad du önskar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...