fredag 7 december 2012

ULRIKAS PEPPARKAKSDOFTANDE KOKOSBOLLAR


Här kommer en favorit i repris. Det här receptet publicerade jag redan förra året, men de är definitivt är så goda att de måste få en chans även i år.

Jag vill börja med en att utfärda en varning, för dessa hembakade chokladdoppade kokosbollar med pepparkakssmak är mycket beroendeframkallande. Å andra sidan är de fulla av nyttigheter. Inget socker och inget mjöl. Dessutom använder jag mig enbart ev ekologiska produkter. Ett julgodis du kan äta med riktigt gott samvete med andra ord.

ULRIKAS PEPPARKASDOFTANDE KOKOSBOLLAR:

4 dl riven kokos
2 dl torkade dadlar
4 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
vatten (ungefär en knapp dl)

2 krm ingefära
4 krm kanel
2 krm kryddnejlika
1 krm kardemumma.

mörk choklad

Blanda ihop alla ingredienserna utom vattnen i en bunke. Tillsätt ungefär hälften av vattnet och blanda ihop till en jämn massa med hjälp av en stavmixer (eller i matberedaren). Häll på mer vatten om konsistensen är för hård.
När allt är väl blandat formar du lagom stora bollar av dem.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och doppat bollarna i chokladen och lägg dem sedan att torka på ett bakplåtspapper. 

Förvara dem i kylskåp om det blir några över ;-).

Du som hjälper mig i finalen till Sveriges Bästa Gröna Bloggar 2012 i kategorin Livsstil - Har jag fått din röst idag?
Klicka på bilden nedan och lämna din röst!
TACK!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...