måndag 3 december 2012

RENSA I RÖRAN-UTMANINGEN - nu kör vi!


Då går startskottet för denna omgång av Rensa i Röran-utmaningen. Den här gången med en touch av "Karl Bertil Jonsson" då vi i hans anda ser till att det vi inte själva behöver men som fortfarande är användbart ges bort till bättre behövande. Det som är skräp slänger vi självklart (sopsorterat).

Syftet med denna utmaning är dubbelt. Dels kommer du att skapa bättre ordning och därmed må bättre. Dels ger du av ditt överflöd till någon som bättre behöver.

Så här går det till:

Så här gör du som antar min Rensa i röran -utmaning:
 1. Varje måndag börjar jag/vi med att presentera veckans nya rensningsprojekt och redovisa för förgående veckas resultat.
 2. Tala om i en kommentar här på min blogg, eller på min Facebooksida att du är med i utmaningen. Tala också varje vecka om vilket område som du väljer att rensa, exempelvis: skafferiet, garaget, sminkväskan, skrivbordslådan eller vad som nu är aktuellt för dig.
 3.  Dokumentera gärna med bild före och efter. Var GÄRNA kreativ i dina bilder och ditt sätt att ”redovisa”.  Du som skriver blogg får gärna tala om var vi hittar dig så kan vi följa din rensning där. Jag lägger upp en länklista här. På Facebook kan du lägga upp bilderna på din sida och tagga eller länka till mig.
 4. Berätta också om du haft möjlighet att skänka bort något, till vem/vilka och hur du gick tillväga. På så sätt inspirerar vi varandra.
Med tanke på att vintern är i antågande börjar jag med att rensa ut bland mina vinterkläder för att ge de jag inte själv behöver till personer som har bättre nytta av dem.

Var börjar DU rensa!
Jag börja rensa här i garderoben med jackor, halsdukar och vantar. Dels behöver jag struktuera om  lite då det uppenbarligen inte den närmaste tiden kommer finnas möjlighet att använda vårjackorna.... Tänker också att det är bra att se om några varmare plagg kan passa att ge bort till bättre behövande. Jag tjuvstartade redan i helgen och gav bort en varm och gosig dunjacka, raggsockor och en halsduk till Salong Aqua här i Västerås som tog emot hemlösa för att tvätta och klippa dem samt skänka varma vinterkläder. Ett oerhört fint initiativ.

Mitt första rensningsuppdrag

Har du kommit ihåg dagens "klick" i omröstningen till Sveriges Bästa Gröna Bloggar 2012  i kategorin Livsstil? Du kan lämna din röst HÄR.
Tack snälla!

7 kommentarer:

 1. Jag är med på utrensningen. Den här veckan rensar jag min hemsida och uppdaterar den mormoromorfar.se

  SvaraRadera
 2. Vilken smart idé! :) jag kanske hänger på...fast då säljer jag det jag inte behöver/använder i första hand (pengar behövs till kurslitteraturen) och det jag inte får sålt skänker jag :)

  SvaraRadera
 3. Antar utmaningen Ulrica!Följer dig på FB och såg detta. Har många områden som måste rensas upp.:-)I min kreativa lust har jag gjort 'stationer' med material liknande. Jag rensar och sorterar det till nästa måndag :-)

  SvaraRadera
 4. OK! Jag hänger med! Vet inte vad jag ska starta med- finns för många projekt...återkommer ;-)

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag är med! Härligt att göra något tillsammans med flera och därigenom få en kick att fortsätta. Jag har redan börjat med mitt rensa i röran. Jag har gjort i ordning ett rum för meditation, lugn, yoga mm. Detta rum är stilrent och ska inte fyllas med saker. Bokhylla med bökcer finns och musik ska jag förstås ha där. Jag rensar både hemma och i mitt liv för övrigt. Den kommande veckan resnar jag i min yngsta sons rum.

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag vill vara med i utmaningen fast kanske lite sent på tänkt! Men jag har varit inne på det här förra året, köpte boken "Rensa i röran" av Karen Kingstone och verkligen älskar den boken! Började rensa då i mitt dåvarande hem och det gick undan och kul var det.
  Nu har ja nyligen flyttat, sedan en vecka tillbaka och då jag "bara hade 2 veckor" på mig att packa så åkte allt ned!
  Men nu har jag chansen att rensa. Det jag tänkte börja med nu på måndag är: rensa bland alla papper som ligger och skräpar över allt! Det som inte skall sparas det kastar jag och det som skall sparas sätter jag in i pärmar!
  Jag kommer att skriva om detta i min blogg med adressen: www.amiesvarld.blogspot.com

  SvaraRadera
 7. Såg att du hade stängt Rensa-i-Röran utmaningen....kanske det drar igång en till under våren?
  Då brukar folk få vårkänslor o börja vilja rensa o piffa till hemma så kanske deltagandet blir större? :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...