fredag 16 november 2012

VEM ÄR DIN LIVBOJ?


De flesta av oss har personer runt omkring oss som vi kan vända oss till när vi behöver hjälp och stöttning på olika sätt. Det kan vara familj, släkt, kollegor eller vänner. Många gånger tar vi det för givet att det ska finnas där när vi behöver dem. Ofta gör det de också.
Men det är inte självklart att veta vem man ska vända sig till när man känner sig ledsen, orolig, nedstämd eller behöver få diskutera sina tankar. För alla är det inte självklart att ha någon sådan person att vända sig till.

Jag kallar dessa personer för LIVBOJAR. 
De hjälper dig att hålla dig flytande när det är tufft. De finns där och du känner dig trygg av bara vetskapen. 
De kommer att hjälpa dig att hålla huvudet ovanför vattenytan.

Men, att lära dig simma måste du göra själv.

Du är förhoppningsvis också en livboj för personer du har runt omkring dig.
Att ha förmånen att få fungera som livboj åt en annan person är oerhört tacksamt. Självklart kan det vara svårt och jobbigt, men vetskapen om förtroendet att få stötta och hjälpa en medmänniska är så mycket större och mer värdefullt.

Om du inte känner att du själv vet vem du kan vända dig till vid de tillfällen då du behöver "flythjälp" i tillvaron, kan du alltid börja med att försöka vara en livboj själv. Det behöver inte vara svårare än att du visar en kollega lite medkänsla när han eller hon har det stressigt på jobbet, eller att fråga en vän hur det är - egentligen. När du öppnar upp och visar att du vill och kan vara en medmänniska för personer i din omgivning att förlita sig på, så kommer du lättare att själv kunna nå dem när du själv behöver.

Det är också viktigt att veta att det finns andra livbojar att söka om du inte tycker dig ha dem i din närhet eller kanske om du känner att du behöver prata med någon utomstående. Då kan det vara bra att söka sig personer som jobbar professionellt med att hjälpa människor med att få rätsida på tankar, välmående och problem de upplever i tillvaron. Du kan exempelvis vända dig till:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...