onsdag 24 oktober 2012

ATT INSPIRERA OCH INSPIRERAS


När jag skulle välja "titel" på mig som yrkesverksam var det inte självklart. Coach är ett "begrepp" som fortfarande idag inte riktigt ligger bra i munnen på mig. Dock är det ett välkänt begrepp som de flesta har klara associationer till vad det handlar om. Och det är viktigt. Jag ville också bredda synen på vad jag gör och även bredda mina möjligheter inom mitt yrke. Det jag VILL är att väcka lust och insikt till DINA förmågor och möjligheter. Jag vill INSPIRERA dig till att ständigt vilja växa och utvecklas. Eller ständigt är fel. Många gånger är det jätteviktigt att stanna upp känna sig nöjd med allt du har i ditt liv som är bra och som du kan känna dig tillfreds med. Det handlar snarare om att hitta en bra balans mellan nöjdhet här och nu och en vilja att utforska och utveckla dig själv och dina möjligheter. Men att  inspirera dig vill jag hur som helst - därav min "titel" Inspiratör.

Jag har många egna intresseområde som jag gärna vill skriva om och inspirera kring. Därav en ganska stor bredd här på bloggen. Jag skriver gärna om både fysisk och psykisk hälsa, om arbetsglädje, personlig utveckling, hälsofavoriter, motion, boktips och en massa annat. Jag hoppas att du i och med bredden hittar något som passar och intresserar dig.
För lite drygt fyra år sedan, närmare bestämt den 10 oktober 2008 publicerade jag mitt allra första inlägg här på bloggen - det kan du läsa HÄR.
Då hade jag inte en aning om hur roligt och givande jag skulle komma att tycka att det är att blogga. Och hur många härliga människor jag skulle komma att få möta.

Att inspirera andra är som sagt mitt primära syfte.
Viktigt för mig är att jag själv ständigt inspireras av andra människor och företeelser i mitt liv. För mig är ständig utveckling viktigt. Det betyder inte att jag känner mig missnöjd med min tillvaro - tvärtom. Jag bara törstar efter att lära och testa nytt. Min egen inspiration hämtar jag från olika håll. Det kan vara från andra bloggar, från Facebook, vänner, kollegor, något jag läser i en tidning eller bok eller något som kommer till mig på annat sätt. Ibland söker jag medvetet upp dessa inspiratörer (som kanske inte alltid är medvetna om att de fungerar just som inspiratörer), ibland kommer det mer av en slump.

I dag ska jag se till att fylla på mina inspirationstörstande förråd ordentligt då jag ska åka till Stockholm och lyssna på föreläsningen Dreamers & Doers som anordnas av 4good. Jag kommer bland annat att få lyssna på:

 • Denise Rudberg - författare
 • Renée Voltaire - hälso- och kostinspiratör
 • Jaqueline Kothbauer - sociala mediastrateg
 • Per Lange - kommunikations- och motivationsexpert
 • Marina Hansson - grundare av Åre chokladfabrik
Det ska bli en härligt inspirerande halvdag på mysiga Rival. Kanske ska du också dit?
Om inte, lovar jag att dela med mig av dagen med bilder, tankar och tips så att även du kan fylla på ditt inspirationsförråd.
 • VEM inspirerar dig?
 • VAD inspirerar dig?
 • Ser du medvetet till att att fylla på och ladda batterierna med energi och inspiration?
 • Hur gör du då?
 • VAD kan du göra REDAN  IDAG?6 kommentarer:

 1. I min Reader har jag fått upp ett inlägg från dig om Dansa...Pausa...men när jag klickar på det finns det inte här på din sida. Hade tänkt tipsa killarna i Panetoz om att du skrivit.
  Tack för en bra och tankvärd blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det inlägget "hamnade fel" och kommer igen på riktigt på måndag ;-).

   Radera
 2. kram på dig Ulrika! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den på facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du skriver så bra.

  /Lina

  kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack goa Lina för dina fina ord! Så glad jag blir :-). Tack snälla för att du delar med dig. KRAM

   Radera
 3. Jag inspireras av många olika människor och av olika "saker". Grejen är väl att vi tar till oss det vi behöver... Något som är inspirerande är också att inspirera andra - allt detta fyller på mitt "måbra förråd". Därutöver mediterar, promenerar, tränar på gym och äter lchf. Perfekt :-)
  // Kikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att det är oerhört givande att få ge inspiration åt andra - annars skulle jag inte hålla på med det jag håller på :-).

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...