måndag 17 september 2012

QOOLA QVINNOR OCH THE WOMENS INFORMATION NETWORK

Qoola Qvinnor är ett nätverk jag har varit engagerad i sedan det startades av Siv Thuresdotter. Jag har även den äran att få vara QQ-ambassadör för Västerås och tillsammans med Eva-Marie Janelo (QQ-ambassadör för Eskilstuna) tar vi hand om värdsskapet för Mälardalen.

Paula Fellingham
I helgen var Qoola Qvinnor bjudna till Global Womens Summit i Stockholm. Ett spännande möte som definitivt gav mersmak. GBS är ett arrangemang av The Womens Information Network, The WIN -  ett världsomspännande nätverk skapat av Dr Paula Fellingham. Meningen är att kvinnor runt om i hela världen ska hjälpa, stärka, och finna inspiration hos varandra. The WIN startade i september 2009 och finns nu i 152 ( av 174 möjliga) "öppna" länder och är därmed världens snabbast växande nätverk.

För att inspirera och lyssna in kvinnor runt om i världen och för att berätta om och sprida The WINS's budskap, reser Paula Fellingham land och rike runt med The Global Women Summit. Där berättar Paula om verksamheten för inbjudna och intresserade kvinnor som också erbjuds möjlighet att marknadsför sina intressen och tjänster. Åhörarna för också lyssna på en samling kompetenta och inspirerande kvinnor som delar med sig av sina erfarenheter.

Under gårdagen fick vi lyssna på:

  • Lena Adelsohn Liljeroth - kultur och idrottsminister
  • Emma Pihl - coach, författare och entreprenör
  • Emelie Berglund - grundare av REDIRE, ett mentorsprogram
  • Malin Forsman - författare och entreprenör
  • Alexandra Charles - grundare av 1,6-miljoners klubben
  • Annica Thorberg - Social media-entreprenör, Gift wrap artist och författare.
Ulrika Gabriel och Siv Thuresdotter (bild Jivan Wells)
Med andra ord innebar The GWS en dag fylld med spännande möten, intressanta människor och föreläsningar  god mat och nya möjligheter. Det är alltid så spännande med dessa IRL träffar då man äntligen får möta personer som man bara tidigare har varit i kontakt med via nätet (FB). Några av dem jag fick nöjet att möta var: Jivan Wells, Margarete Nudel, Emma Phil plus en massa nya spännande personer.
För mig var The WIN en ny bekantskap, men efter att hört engagerade Paula Fellingaham berätta om intentionen och alla möjligheter som organisationen erbjuder för kvinnor runt om i världen, så är jag säker på att jag kommer att ha kontakt med dem på ett eller annat sätt framöver. Titta in på deras sida på nätet så kommer du garanterat att hitta något som intresserar dig. Och Qoola Qvinnor är du väl redan med ?
Qoola Qvinnor som växer så det knakar och nu med stormsteg närmare sig 12.000 medlemmar på Facebook. Om du inte är med ännu är det hög tid.


Alla deltagare i det första GWS i Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...