onsdag 26 september 2012

NYA GLASÖGONBÅGAR - VILKA SKA JAG VÄLJA???

För mig är synen väldigt viktig. Det är den så klart för alla människor, men jag är väldigt kinkig med att jag vill se perfekt. Jag har använt glasögon i ungefär 10 år och jag började när jag hade ett minimalt "synfel". Optikern sade då att de flesta i min situation aldrig skulle tänka på att skaffa glasögon. Men jag GILLAR glasögon. De får mig att se lite extra intelligent ut;-).
Nu är det dags att köpa nya glasögon och jag tänkte be dig om hjälp med smakråd. 

Vilka bågar skulle DU välja om du var jag, och varför?

Båge 1 - Mörkgrön metallbåge

Båge 2 - Röd-brun sköldpaddsbåge

3 - Bärnstensfärgad båge

4 - Brun båge

5 - Mörkbrun båge

14 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag skulle välja båge tre. Den har en mjuk form. Och färgen är fin. De andra tycker jag är för stora, fyrkantiga och mörka.
  Lycka till. I slutänden är det du som måste välja.
  Hälsningar, Liz

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också nr 3 är finast. Smälter mest harmoniskt in med dina färger. Nr 5 tycker jag sämst om, ser hårda och stränga ut

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag skulle välja båge 1. Den är perfekt till ditt ansikte. Jag gillar att glasögon syns. Den förstärker ditt trevliga ansikte.

  SvaraRadera
 4. Nr 4 tycker jag var finast. Varför kan jag inte svara på, men den tilltalade mig mest.

  SvaraRadera
 5. Båge 2. Helt klart.
  (haha, du kommer bara att bli ännu mer rådvill efter allas kommentarer)

  SvaraRadera
 6. Båge 4. Den är både mjuk men markerad i färgen!! Tycker den tar fram dina ansiktsdrag på ett mycket fint sätt!!! Hoppas att mitt smakråd var till någon hjälp!! vet av egen erfarenhet att det inte alltid är så lätt att hitta "rätt" båge i glasögondjungeln ;)

  SvaraRadera
 7. Hej Ulrika!
  Tycke och smak varierar ser jag när jag läser kommentarerna ovan. Jag har tittat på dina fina foton en lång stund och valde ganska snart bort de två i mitten. Ett par gråa bågar tycker jag är mycket snyggt, stämmer också väl till dina egenfärger. Dock är jag lite tveksam till materialet. Mitt förslag blir alltså den mörkbruna bågen. Jag tycker den förstärker såväl din personlighet och balanserar dina egna förger. Det skulle vara kul att se vilket du väljer. Lycka till / Elisabeth Bövik

  SvaraRadera
 8. Jag skulle välja 1:an till dig, de andra liknande är lite för stora i ditt ansikte. De ovala var inte snygga alls på dig tycker jag som också är en van glasögonbärare.
  // Kikki

  SvaraRadera
 9. Jag tycker nr 1. Lagom kantiga/runda. Du passar i markerade glasögon som syns. Nr är väl runda och de sista tvä är väldigt fyrkantiga.
  Till sist är det ändå du som ska trivas så lyssna på magkänslan.

  SvaraRadera
 10. Båge 2 för att du är snyggast i dem

  SvaraRadera
 11. TACK ALLA för era tankar och tips! Det är roligt att vi alla tycker så olika :-). Jag kommer troligtvis att välja två bågar, men är inte säker på vilka ännu.

  SvaraRadera
 12. Här kommer lite input från en glasögonnörd: Nr 1 är lätta och fräscha, dock tycker jag att de har en tendens till att separera ögonen lite för mycket. Nr 2 tynger ner ansiktet eftersom större delen av glaset hamnar UNDER ögonen (big no no). Nr 3 får dig (i den brutala ärlighetens namn) att se ut som en tant - och det är du verkligen inte! Du åldras typ fyrtio år med de glasögonen! Nr 4 är fantastiska på dig eftersom de ramar in ögonen utan att glaset "hänger" för mycket åt något håll. De har en vacker färg och den lite uppåtgående formen gör att du ser pigg och fräsch ut. Jag skulle utan tvekan satsa på nr 4 om jag var du! Du är en pangbabe i dem. Nr 5 är skitcoola med härligt mycket attityd (typiska "festglasögon") som kanske passar väl till hands de dagar du känner dig extra sprallig. Så om det blir ett par; välj nr 4. Om det blir två par - då skulle jag nog köra på 4 & 5. MEN. Man ska alltid, ALLTID välja det man själv vill ha oavsett vad andra tycker. Så kör på magkänslan, för det viktigaste är ju vad du tycker om glajjorna, inte vad jag eller nån annan jeppe har för åsikter... Lycka till!!

  SvaraRadera
 13. Röstar på nr.4 som är riktigt snygga på dig.

  SvaraRadera
 14. 1000- tack alla ni som så generöst delat med er av era tips och tankar. Det uppskattar jag mycket!
  Valet föll till slut på båge 4. Från början var jag ganska säker på att det var båge 5 det skulle bli. Den kändes bäst hos optikerna. Men väl hemma kände jag att 4:an var klockren. Det andra paret jag valde hade jag inte ens med mig hem för provning, utan det hittade jag när jag skulle lämna tillbaka bågarna. Det blev ett par mer "diskreta" med tunn guldbåge. Ni lär få se resultatet framöver.
  Återigen 1000-tack för ert engagemang!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...