måndag 24 september 2012

EGOLOGISK HÖST

För några år sedan lanserade jag begreppet EGOlogisk. Det var efter att ha haft flera coachingsamtal med mina kunder där det så tydligt framkom att de var duktiga på att ta hand om allt och alla - utom sig själva. Det prioriterade de bort. När jag påtalade det för dem svarade de att de inte hade tid och att det var lite "fult" att tänka på sig själv i första hand. Samtidigt visade det sig tydligt att de inte mådde bra, kände sig stressade, nedstämda och var allmänt ur gängorna. Detta medförde i sin tur att de inte  inte fullt ut förmådde vara en bra förälder, partner, vän eller kollega heller. Med andra ord blev alla lidande för att de inte tog sig tid att ta hand om sig själva och sina behov.

Under en skön höstpromenad gick jag och funderade på vad man kunde göra åt deras situationer, som jag visste att de delade med många andra. Det måste blir positivt och ses som både viktigt, nödvändigt och självklart att tänka på sig själv och sina behov. Det var då ordet EGOlogisk kom till mig.

"EGO" står för jaget och "logisk" för ditt logiska och kloka tänkande kring vad just DU behöver för att må bra. Att vara EGOlogisk innebär inte att du är egoistisk - tvärtom skulle jag vilja säg. När du är EGOlogiskt tar du hand om dig själv och dina behov så att du på så sätt blir en bättre medmänniska. När du mår bra och känner dig tillfreds med tillvaron är det så mycket enklare att vara en bra förälder, partner, vän eller kollega. Det handlar inte om att sätta dig själv och dina behov före alla andra, utan att du ser till att du tar hand om dig på bästa möjliga sätt efter dina förutsättningar.

Vad kan det då handla om att vara EGOlogisk?
Det innebär att du ska lyssna på dig själv, din kropp och din själ och höra efter vad du mår bra av och behöver just nu. Många gånger är det de små sakerna i tillvaron som kan göra en stor skillnad. Det kan handla om att du avsätter lite tid för att gå en promenad, att du går en kurs du länge velat gå, tar dig tid att träffa en god vän eller att du ser till att få egentid lite då och då.
Du vet bäst själv vad du behöver och mår bra av.

Det du behöver göra är att stanna upp.
Fråga dig först och främst hur du mår och om det är något du saknar, behöver eller längtar efter?
Fundera sedan på hur det är möjligt att ordna med det efter dina förutsättningar och möjligheter.
Du kommer att märka att det du investerar i tid och omtanke om dig själv kommer att betala tillbaka mångfalt.

Tycker du att det verkar svårt och skulle du vilja ha lite hjälp på traven?
Då kan du beställa min e-bok/e-kurs 21 dagar till ett EGOlogiskt liv. Där får du under just 21 dagar praktiska tips och övningar som kommer hjälpa dig att fokusera mer på dina behov och efter dina förutsättningar. Boken/kursen kostar 89:- och du kan läsa mer om upplägg och innehåll HÄR, samt få information om hur du beställer ditt eget exemplar.
Perfekt att investera i dig själv så att du får en härligt EGOlogisk höst.

På vilket sätt är du redan EGOlogisk?
Finns det något du kan göra för att bli mer EGOlogisk? Vad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...