söndag 26 augusti 2012

I SÄNG FÖRE 22 - hoppas det gett mersmak!

Så där ja!
Då är snart de 14 dagarna av min utmaning "I säng före 22" förbi. Det är så roligt med all den feedback jag har fått av er som upptäckt de positiva effekterna här på bloggen, på Facebook och i mejl. Flera av er har uttryckt förvåning över att det faktiskt gav mer och större positiva hälsoeffekter än vad ni trodde från början. En del har också hört av sig och tyckt att hela grejen är tramsig och att vuxna människor själva ska få bestämma när det ska gå och lägga sig. Och så är det självklart. Det här var/är en frivillig utmaning för de som var nyfikna på att prova.

För en del är det svårt eller kanske rent av omöjligt att lägga sig före 22 om kvällarna, till exempel om du jobbar natt. För andra kan det vara svårt att få en sammanhängande nattsömn beroende på oroliga småbarn - hade själv en period då yngsta dotter vaknade flera gånger i timmen hela natten. Resultatet blev att jag inte kunde sova själv - överhuvudtaget. Hela min sömnklocka slogs ur system och jag var inte någon trevlig människa i några sammanhang alls. Som bekant är det raffinerad tortyr att se till att någon inte får sova på mycket länge. Det vände efter ett tag som tur var...

Om du är en av alla dem som har provat att följa denna 14 dagar långa utmaning, så hoppas jag att du har fått känna på  hur positivt det är att komma i säng i tid och få en bra nattsömn. Kanske är det till och med så att du kommer att fortsätta att ha som mål att komma i säng före 22?
Även om du inte varje dag/kväll framöver kommer att kunna somna tidigt, så hoppas jag att du har fått insikten i hur välgörande det kan vara för dig.
Så snart du känner att du behöver ladda upp med extra mycket energi.
Om du känner dig hängig och på väg att bli sjuk.
Om du inte går ner i vikt fastän du tänker på vad du äter.
När du känner dig deppig och nere.
Ta då hand om dig lite extra genom att se till att vara i säng före 22 under några sammanhängande dagar. Sannolikheten att du kommer att känna av de positiva effekterna är stor.


1 kommentar:

  1. Jag har inte hängt med på utmaningen, men har ändå fått en puff till att gå och lägg amig lite tidigare. Jag har i alla fall släckt senast 23 och är nöjd med det. Oftast har jag då legat i sängen en stund och läst bok eller kopplat av på annat sätt.
    Det ger en bättre insomning då jag varvar ner på kvällen. Jag vet det men lyckas inte alltid.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...