torsdag 21 juni 2012

SOMMARSOLSTÅNDET - TID FÖR FÖRÄNDRING


I dag inträffar sommarsolståndet. Den dag då solen står som högst på himlen. Efter idag kommer solen att alltmer dra sig tillbaka och minska sin närvaro hos oss. Det kan låta pessimistiskt och tråkigt, men det är just så naturen fungerar. Det är så den ska fungera och vi har mycket att lära av den. Allt har sin tid och allt fyller sin funktion. Liv och energi och vila och återhållsamhet.

Både vinter- och sommarsolståndet anses av tradition vara  extra kraftfulla dagar energimässigt - inte minst inom olika typer av andliga kulturer. Det är en dag att fira, vörda och inte minst att planera för förändring.
Vintersolståndet som inträffar den 21/12 2012  har förekommit i spekulationer om ett stort energiskifte. Den så kallade Mayakalender talar om jordens fullbordan - något som många trott inneburit jordens undergång. Andra har valt att tolka det som ett skifte på väg till en ny andlighet och medvetenhet på jorden. Jag tror och hoppas på det sistnämnda.

Men idag står vi alltså inför sommarsolståndet och oavsett om du tror på Mayakalendern eller "magiska" energiförändringar, så är det ett gyllene  tillfälle att fundera lite extra på tillvaron.
Se till att ta dig själv en stund där du får sitta avskiljt. Någonstans där du trivs och känner dig bekväm. Ta med dig papper och penna och skriv ner dina tankar kring följande frågor:


 1. Vad är du nöjd med i din tillvaro just nu? Hur kan du se till att hålla kvar det framöver?
 2. Vad är det du saknar i ditt liv just nu? På vilka sätt kan du se till att få mer av det framöver?
 3. Vad är viktigast för dig i livet just nu?
 4. Finns det något du kan välja bort/klara dig utan?
 5. Vad behöver du har för strategi för att forma ditt liv framöver, efter dina förutsättningar och möjligheter, på ett sätt som passar dig? Vad/vem kan hjälpa dig?
Om du tycker att det är svårt att hitta det som känns viktigt för dig, så kan du använda dig av ett arbetsredskap som jag har arbetat med under många år - PASSIONSTESTET. Det kommer att få dig att hitta ditt fokus och det som är viktigast för dig i livet just nu.

Du kan gratis ladda ner ditt exemplar av Passionstestet genom att klicka på länken nedan. Hör gärna av dig och berätta hur det gick och vad du tycker om testet.

2 kommentarer:

 1. Den bästa förändringen för mig just nu, är två månaders ledighet.

  SvaraRadera
 2. Det tror jag det! Ha det underbart!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...