lördag 16 juni 2012

BÄTTRE FOKUS - GENOM ATT LÄRA DIG VÄLJA BORT

Att veta vad man vill och bör fokusera på är inte alltid lätt.
Aldrig har vi haft så många valmöjligheter och tack vara tekniken är hela världen ett klick-på datorn i från dig bara. Vi möts också ständigt av information om vad andra uppnått och lyckats med, upplevt och fascinerats av. Inte heller är brist på pengar något som i samma utsträckning styr oss idag. "Smarta" företag erbjuder oss snabba och "enkla lån" så att vi snabbt kan uppfylla alla våra drömmar. Allt kan köpas på kredit.

Som coach kan jag se att det för många blir ett problem när vi ställs inför många valmöjligheter. Vi får svårt att välja vad som är sant och viktigt för oss när vi drunknar i alla erbjudanden. Vi vet inte längre vad vi vill. Tänk om vi väljer fel?

Vad ska jag egentligen fokusera på? 
Vad är viktigt för mig?

Det är inte lätt att svara på, och ibland, om inte svaren är självklara, kan vi behöva närma oss svaren lite från baksidan. Istället för att fundera på vad du bör lägga ditt fokus på kan du börja fundera på vad som finns i ditt liv som DU INTE BEHÖVER.
Genom att börja med att ta bort sådant som tar tid, kraft och energi från dig, har du andra förutsättningar att se på det du då får kvar i livet.

Fråga dig själv:

  • Vad är det jag gör dagligen eller ofta som inte tillför mig varken nytta eller nöje?
  • Finns det något jag gör därför att jag tror att andra förväntar det av mig, trots att jag inte själv egentligen vill.
Tänk igenom hela din dag och alla sysslor du gör, från din morgonrutin till dess att det är dags att krypa till kojs. Chansen finns att du hittar en hel del saker som du gör, eller kanske också tankar som du tänker, som egentligen inte tillför dig så mycket. Eller som du faktiskt kan klara dig utan.

Bestäm dig för att lyfta bort sådant i ditt liv som du inte måste ha där. 
Gör det successivt. Plocka bort en eller några saker i åt gången och känn hela tiden efter om det finns mer saker som du klara dig utan.

Gå in för att FÖRENKLA ditt liv.

Så småningom kommer du att kunna urskilja VAD det är i ditt liv som är RIKTIGT VIKTIGT- helt  enkelt därför att du inte har så många saker att välja mellan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...