torsdag 3 maj 2012

LÄGE ATT FIRA IDAG


Hipp hipp hurra, jag har födelsedag idag!
44 år gammal/ung blir jag och jag har aldrig förstått anledningen till att hålla ålder hemlig eller ännu värre behöva skämmas för sin ålder. Generellt är jag av den åsikten att det är väldigt onödigt att skämmas över något som man inte rår för eller kan påverka.

Visst är det så med åldern att det inte blir lika "viktigt" med födelsedagar -  däremot tycker jag att det är en trevlig anledning att fira lite med familj och vänner. Det är alltid trevligt.

Födelsedagar innebär också en möjlighet till eftertanke. Ett år till i livet har gått och vad har jag fyllt det med?
För mig har det senaste året varit ganska turbulent på flera plan. Några exempel:

 • Vi flyttade från hus i utkanten av stan till lägenhet i centrum. Det visade sig vara mindre lyckat då lägenheten var fukt- och mögelskadad och vi fick tillbringa dryga 6 månader med att må mer eller mindre dåligt i den miljön. Resultatet blev ytterligare en flytt under året - nu till en nybyggd lägenhet alldeles invid Mälaren. Det blir som det ska, som jag brukar säga.
 • Många nya, spännande och inspirerande kontakter har jag fått tack vare de sociala nätverken. Flera har jag träffat IRL och några har blivit vänner för livet. Det är härligt!
 • Jag är jätteglad över den positiva feedback jag får av en del av er som läster min blogg och/eller följer mig på Facebook. Det är oerhört glädjande och värdefullt när ni tar er tid att skriva några rader här på bloggen, på facebbok eller skickar ett mejl.
 • Jag har efter 12 års anställning som fritidspedagog i den kommunala verksamheten sagt upp mig och fått anställning som coach/handledare på MiROi. En ny härlig utmaning som redan har gett mig mycket och som kommer att fortsätta att låta mig utvecklas.
 • Jag har också känt att det senaste året, varit lite väl innehållsrikt. Det har krävts en hel del arbete och insatser och jag har känt det senaste halvåret att jag behöver "ta hand om mig" genom att inte ha fullt så många järn i elden och vara engagerad i så mycket. Det är en prövning för mig att avstå även sådant som jag tycker är kul och uppskattar efter som mitt engagemang är lite av mitt signum. Men jag är inte beredd att betala det kostsamma priset som för mycket arbete och engagemang innebär, vilket gör att jag har bestämt mig för att sänka farten lite för att kunna landa och hitta de fokus som är rätt och viktigt för mig.
Med ålder kommer vishet, eller ;-)?!?!?
Jag har så oerhört mycket att vara tacksam över, och det tänker jag på en dag som denna. Därför tycker jag att det är riktigt trevligt med födelsedagar.

2 kommentarer:

 1. Stort grattis!
  Vilken fin bild, ser ut som en tavla av van Gogh (min favvo)

  SvaraRadera
 2. Tack Joanna!
  Ja visst ser det ut som van Gogh! Det är han som har fått mig att uppskatta solrosor.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...