måndag 9 april 2012

KOKOSBOLLAR MED LAKRITS


Hör du till dem som ätit "lite" för mycket godis under påsken? Har du kanske till och med svurit på att inte äta mer förrän tidigast till jul? Du är nog inte ensam...
Vill därför passa på att tipsa om min och Josefi Dahlbergs flitigt besökta blogg "Från Sockerbotten till Hälsotoppen". Där bjuder vi på massor av tips och recept med fokus på sådant som är nyttigt och gott att äta. Bland annat bjöd jag för några dagar sedan på nedanstående recept på helt socker-, vetemjöl- och laktosfria kokosbollar smaksatta med naturlig lakrits. Gott att äta och unna sig utan det minsta dåliga samvete.
Så här såg det blogginlägget ut:

Mmmmmm, ibland blir jag riktigt sugen på lakrits. Tyvärr innehåller många lakritssorter vetemjöl, så vi som är känsliga för det får se upp och läsa innehållsförteckningarna noga.

Helt naturlig lakrits (utan vetemjöl) hittar du i Renée Voltaires sortiment - som finns bland annat på Ica Maxi här i Västerås. Det är små hårda pastilller är jättegoda att suga på, eller att använda som smaksättning till annat.
Jag provade att krossa lakritspastillerna i en mortel och blanda dem i smeten till mina kokosbollar med mycket gott resultat.

Kokosbollar med lakrits

Du behöver:

2 dl riven kokos
1 d dadlar (torkade)
2 msk kokosolja
½ påse krossad Lakrits Pastiller
lite vaniljpulver
lite vatten
välj med fördel ekologisk produkter
+  lite kokosflingor att rulla bollarna i

Gör så här:
Mixa samma alla ingredienserna i en mixer/matberedare eller med mixerstav, utom vattnet. 
Känn av konsistensen och fyll på med vatten så att det blir en mjuk, men fast konsistens så att det går lätt att forma bollarna. Forma lagom stora bollar. Rulla dem i riven kokos.  Ställ kallt en stund. Ät sedan och njut.

Titta gärna in på Från Sockerbotten till Hälsobotten för massor med mera tips och inspiration!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...