måndag 2 april 2012

BLÅBÄRSGLASS - LAKTOS OCH SOCKERFRI


Här bjuder jag på ett inlägg från min och Josefi Dahlbergs gemensamma blogg "Från Sockerbotten till Hälsotoppen". Denna glass är gudomligt god, och om du tittar in på bloggen kommer du att hitta massor med recept på sockerfria och hälsosamma alternativ inom många olika kategorier.

Jag gillar glass - speciellt när det är varmt ute, och vi är ju på väg mot sommar och värme.
Dock är inte glass alltid innehållsmässigt så nyttigt. Men, mina vänner, det går att göra glass själv på ett superenkelt sätt och som är betydligt hälsosammare än "köpeglassen". Smaksättningen går dessutom att variera i alla oändlighet. Så här gjorde jag min blåbärsglass:

Du behöver:
bananer (gärna på väg att bli övermogen)
vaniljpulver
frusna blåbär
mixerstav

Gör så här:
Skiva bananen och frys in den. Ta sedan ut den när den är djupfrusen och låt den tina ca 5 - 10 minuter.
Häll de frusna bananbitarna i en skål och pudra över med lite vaniljpulver (ca 1 tsk till 2 bananer). Häll sedan i frusna blåbär, desto fler blåbär, desto mer blåbärssmak. 
Mixa ihop allt med stavmixern och smaka av om du vill ha mer blåbär eller vanilj.

Skeda upp och servera genast. Ät och njut med gott samvete!

Om du utgår från bananen som bas kan du smaksätta med exempelvis:
kakao
hallon
ananas
jordgubbar
eller någon annan frukt/bär som ska vara fryst.

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...