tisdag 6 mars 2012

SKAPA EN SLOGAN FÖR DITT LIV

Många kloka ord och meningar har formulerats av kända och okända människor genom tiderna. Flera av dessa uttryck använder vi oss gärna av i dag för att finna glädje och motivera oss själva. Några exempel:

  • Fånga dagen!
  • Hellre ensam än i dåligt sällskap.
  • Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns.
Säkert har du egna favoritcitat som du gärna läser och påminner dig om. Mitt eget favoritcitat har jag också på min banner här ovan i bloggen. Det lär vara Gerald Ford, bilmogulen, som har sagt:

"Om du tror att du kan, 
eller om du tror att du inte kan... så har du rätt."

Visst kan det vara oerhört inspirerande att läsa och ta till sig av andras klokskaper och många gånger kan vi nog känna att det passar in ganska bra även på våra liv. Men hur skulle det se ut om du formulerade din egen slogan? En eller ett par meningar som passar just precis dig och beskriver den du är och det du vill uppnå.

Det är en jättebra motivationsövning som du kommer att ha nytta av många gånger framöver. Gör så här:
  • Sätt dig ner och fundera på VAD det är du vill att din eller dina (du kanske kommer på flera) slogans ska handla om. Vad ska de tala om som gäller dig? Hur du är som person? Vad du har åstadkommit? Vad du vill åstadkomma? Något annat?
  • Lek med orden och testa olika formuleringar. Försök hitta något som är ganska kort och kärnfullt. Det viktigaste är att du tycker att det tilltalar dig - det är din slogan.
  • När du väl känner dig nöjd med din/dina slogans ska du skriva ner dem. Detta får du gärna göra på ett inspirerande och tilltalande sätt. Använd papper och penna, klipp och klistra eller använd dig av datorn. Fantasin har inga gränser. Varför inte brodera din slogan i korsstygn eller trycka den på en T-shirt.
Dela gärna med dig av din alldeles egna livs-slogan här om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...