lördag 10 mars 2012

FORTSÄTT DRÖM!

Att drömma och fantisera om sådant du längtar efter, önskar och vill ska hända är fullt naturligt. Det är bara människan av alla djurarter som har den förmågan, och det är därför vi har utvecklats så fantastiskt som vi har gjort. För 100 år sedan drömde någon om att åka till månen -  den drömmen blev sann.
För 50 år sedan kunde vi i science fiction filmer se folk prata med varandra via bildskärmar - det är fullt möjligt idag.
Drömmar leder till utveckling. Det är viktigt med drömmar.

Ibland tycker jag dock att det känns som att vi matas med tron att vi ska jobba för att uppfylla alla våra drömmar. Jag tror personligen inte att vi behöver göra det. Om vi hela tiden dels ska skapa/finna drömmar som vi sedan ska uppnå och sedan jobba för att komma dit, då är det risk för att det blir för mycket "jaga" av och för lite leva här och nu.

Jag tror dessutom att vissa drömmar mår bra av att vara just drömmar. Det fyller en viktigt funktion genom att bara finnas till. Just vetskapen om att det är en dröm som inte kommer att bli sann gör att det är lättare att fortsätta att drömma utan krav på prestation.

Att (dag)drömma fyller samma funktion som att meditera eller praktisera mindfulness. Du kan inte dagdrömma om något samtidigt som du tänker på en massa annat. Det ger oss med andra ord tillfällen av avslappning och möjlighet att varva ner.

Så fortsätt dröm!
Se gärna till att några av dina drömmar går i uppfyllelse - men spar några som du kan fortsätta att drömma om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...