lördag 19 november 2011

BRA HUMÖR ÖKAR DIN KREATIVITET

Det positiva med dagens teknologi är att vi många gånger kan få bekräftat sådant som vi bara anat tidigare. Ta hur vår hjärna fungerar till exempel. Under en period trodde vi inte att vår hjärna kunde utvecklas över huvudtaget. Med dagens teknik och neurovetenskapliga studier vet vi att hjärnan i allra högsta grad kan förändras, växa och till och med läka skador.

Det man nu har kunnat konstatera är att när vi mår bra mentalt, känner oss tillfreds, är glada och har tilltro till oss själva och omgivningen, då har vi också betydligt bättre förutsättningar för att fatta bra beslut och lösa problem. I detta tillstånd har du en bättre kognitiv kontroll, dvs du kan lättare styra över vad och hur du behöver göra för att komma dit du vill.
Om du istället känner dig ur gängorna, är stressad eller känner dig allmänt på dåligt humör du riskerar du istället att bli blockerad i din tankeförmåga och hamna i sk. tunnelseende.
Detta bör alla arbetsgivare notera och fundera på hur de kan öka förutsättningar för sin personal att må bra och trivas på jobbet. Nu när det är bevisat att det får oss att bli mer kreativa och problemlösande,

Det man nu också kan se med hjälp av avancerad teknik är att hjärnan påverkas och "växer" när du mår bra och tänker positiva tankar. Det ger dig successivt större möjligheter att fortsätta att tänka i dessa positiva banor. Jag har skrivit om det förut och brukar prata om det när jag är ute och föreläser:

  • De tankar du tänker ofta skapar snabbare och bredare kopplingar i hjärnan vilket gör att det hela tiden blir lättare för dig att tänka just dessa tankar. Frågan är alltså vilken typ av tankar du brukar stimulera din hjärna med - positiva eller negativ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...