måndag 17 oktober 2011

FESTEN ÄR I DITT HUVUD


Jag gillar September aka. Petra Marklund, både musiken och hennes "look". Jag har aldrig haft nöjet att träffa henne, men hon verkar vara en mycket sympatisk tjej dessutom.

Särskilt gillar jag texten till hennes senaste hit "Party in my head". Så här låter refrängen:

I dont´t care if the whole club is dead
'cuz the party's in my head
The party's in my head

If you don't let me in
dancin on the street instead
'cuz the party's in my head
The party's in my head

I don't care about the VIP
'cuz every singel DJ is inside me
If you dunno where to go
stay close to me instead
'cuz the partys's in my head
The party's in my head

Text hämtad från metrolyrics.com

Det September sjunger om är den möjlighet som vi alla har att tänka att allt startar hos och i oss själva. Hon sjunger att det spelar inte någon roll om det inte är något party att gå på, för hon upplever själv att partyt finns hos henne. Det är tanken som styr känslan som i sin tur påverkar ditt beteende - KBT så att det förslår.
Kanske gör jag nu en alldeles för filosofisk tolkning av Septembers text, men det är i varje fall så jag tänker varenda gång jag lyssnar på låten. Jag blir glad av att tänka att det är upp till mig och min inställning hur jag tolkar och upplever världen.

Om du känner dig glad, stark, tillfreds, nöjd etc. med dig själv, kommer du inte att påverkas lika mycket av hur omvärlden ter sig om den går i gråskala. Däremot har du möjlighet att påverka omvärlden genom ditt sätt att vara. Glädje smittar som bekant värre än värsta viruset, så det vill vi gärna sprida. September sjunger ju också att "om du inte vet var du ska ta vägen, så håll dig i närheten av mig". Precis så är det. Känner du dig deppig, osäker eller vilsen i tillvaron, leta reda på någon där du kan känna dig glad, säker och trygg. Låt dig smittas av någon annans energi om du behöver det och se till att smitta så många du kan om du själva känner att just i dag är "festen i mitt huvud".

Varsågod! Här får du lyssna på låten för att bli lite måndagspeppad och få in partykänslan redan i början av veckan.
 

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...