söndag 24 juli 2011

ULRIKAS LCHF-KYCKLING


Den här smarriga kyklinggratängen gjorde jag för några dagar sedan och den föll hela familjen på läppen. Lättlagad, god och LCHF - en bra kombo. Jag lagar ofta mat "på känsla", så de angivna måtten i receptet är ungefärliga:

ULRIKAS LCHF-KYCKLING 6-8 port:
1 kg kycklinglårinnerfilé, eller strimlad kyklingfilé
2 paket bacon
6 dl grädde
0,5 dl Ajvar relish
1,5 dl riven Västerbotten ost
peppar
Gör så här:
Stek baconet knaprigt. Lägg kycklingen i en smord ugnsform. Lägg det stekta baconet ovanpå.
Blanda grädde med Ajvar och peppar. Häll över kyckling- och baconblandningen.
Strö över osten.
In i ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...