fredag 1 juli 2011

JAG HAR LYSSNAT PÅ: MATREVOLUTIONEN av Andreas Eenfeldt

Det här är boken du ska lyssna på eller läsa om du en gång för alla vill må bättre, gå ner i vikt och bli friskare. Läkaren Andreas Eenfeld som skrivit "Matrevolutionen" slår gång på gång hål på myten att vi ska äta fettsnålt för att bli smala och friska dessutom bevisar han att det är det motsatta som är det enda rätta. Läs! Läs! Läs! Eller gör som jag, lyssna på ljudboken!

Jag är intresserad av må-bra frågor på alla plan, både fysiskt och psykiskt. Att vår hälsa påverkas av vad vi äter tror jag vi alla förstår - men kanske inte hela vidden. Vi har idag en kosthållning som våra kroppar inte är designade för. I ungefär 4 miljoner år har människa levt få kött, grönsaker, nötter och rötter. Hamburgare och Pommes Frittes, Lundiuslimpa, kanelbullar och smågodis är så nytt för oss att vi inte har hunnit anpassa oss. Frågan är om det ens är önskvärt att vi ska anpassa oss. Hur som helst så skulle det ta så pass lång tid, kanske tusentals år, och vi måste göra något åt vår "matsituation" NU! Vi blir både feta och sjuka av den kolhydrat- och stärkelserika kost vi nu äter. Trots (eller faktiskt på grund av) alla råd om att leva fettsnålt för att minska den epidemiska fetman är vi tjockare än någonsin. Dessutom blir vi sjukare och sjukare. Några av de sjukdomar som kan härledas till/försämras av kosten vi äter är: karies, reumatism, allergier, gallstensbesvär, astma, cancer och mycket, mycket annat.

Jag blev själv medveten om hur mycket kosten påverkar vår hälsa när jag för ett drygt år sedan lade om kosten till LCHF på grund av födoämnesallergi mot vetemjöl. LCHF blev ett naturligt val för mig då jag inte längre åt och fick "energi" från produkter med vete (bröd, pasta etc.). Någonstans var jag tvungen att få energi ifrån, och det blev från fett (smör, grädde, cocos, fet fisk, avokado och andra naturligt feta produkter).
Jag har också läst på en hel del om kost och hälsa och främst då om LCHFkost och om kost som orsakar inflammatoriska tillstånd i kroppen (Boken "The Inflammation Syndrome" rekommenderas).

Nu har jag alltså lyssnat på Kostdoktorn Andreas Eenfeldts bok "Matrevolutionen". Den är så FANTASTISKT BRA och full av intressant FORSKNINGSRESULTAT. Vi får också veta hur det kan komma sig att vi har blivit så grundlurade när det gäller vår kosthållning så att vi valde industriframställd "konstgjord" mat till förmån för vår naturliga kost - allt under en förespegling att vi skulle bli smalare.
Vi är grundlurade och det finns hur mycket bevis som helst på det.
Livsmedelsindustrin är inte ett dugg intresserade av att upplysa oss om detta. De tjänar miljarders miljarder på att vi äter deras industriframställda billiga mat.
Läkemedelsindustrin är inte ett dugg intresserade av att upplysa oss om detta. Det tjänar miljarders miljarder på att vi äter felaktig kost och blir sjuka.
Läkare och dietister är visserligen intresserade av att vi blir friska och smala, men de är inte ännu övertygade om att den kosthållning de har "fått lära sig" är rätt för oss (den vi ätit de senaste 100-åren och inte de senaste 4 miljoner åren).

Det här är definitivt en bok som du ska LYSSNA PÅ eller LÄSA I BOKFORM om du:

 • Önskar gå ner i vikt.
 • Känner dig trött och energilös.
 • Har ont i kroppen/leder.
 • Har dåligt immunförsvar.
 • Vill leva ett friskare och mer hälsosamt liv samt minska/bli av med eventuella "välfärdssjukdommar" du redan har drabbats av eller önskar slippa.
Om du ska läsa EN BOK som kan förändra din hälsa till det bättre, så är det den här boken. Jag kommer att köpa ett helt gäng och dela ut till familj och vänner. 

Läs gärna mer på Andreas Eenfeldts sida Kostdoktorn.

3 kommentarer:

 1. Hej Ulrika! Kul att du gillade boken. Allt gott!

  SvaraRadera
 2. Andreas - Tack för din kommentar och hälsning. Roligt att du uppmärksammar min bloggartikel. Jag inte bara gillade din bok, jag ÄLSKAR den. Nu hoppas jag bara att så många som möjligt läser och förstår hur enkelt och genialiskt det är att bli smal och frisk. Tack för allt du bidrar med!

  SvaraRadera
 3. Spännande, denna ska jag läsa, tack för tipset!

  Kram Milla

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...