söndag 17 juli 2011

GRÖNA KUREN - JAG SKA TESTA. HÄNG PÅ!!!

Jag ska prova på Gröna Kuren för att rensa ur kroppen. Gröna Kuren rekommenderas bland annat av Sanna Ehdin, Bitten Jonsson och Anna Skipper. Jag förbereder mig nu genom att läsa på lite och startar upp om 1 ½ vecka. Vill du hänga på?! 

I flera år har jag detoxat ett par gånger om året, i början av året och efter sommaren. Jag har sett fram emot dessa detoxperioder då jag har mått väldigt bra av dem. Anledningen för mig att detoxa har främst varit att ladda kroppen med massa vitaminer och energi och rensa ut en massa slaggprodukter. Men, det senaste året har jag inte haft den längtan i vare sig kroppen eller knoppen att göra någon detoxkur. Anledningen är att sedan jag slutade äta vetemjöl (pga. veteallergi) och istället gick över mer och mer till LCHF har jag inte känt samma behov. Jag har överlag känt mig mycket piggare och energifull.

Nu är jag ändå väldigt nyfiken på GRÖNA KUREN, ursprungligen framtagen av Bitten Johnsson och som varmt  förespråkas av Sanna Ehdin som mer eller mindre lever med Gröna kuren för jämnan.
Gröna kuren går ut på att du ska låta kroppen vila från kolhydrater och stärkelse och istället ladda upp med nyttiga fetter, gröna grönsaker (de röda, gula etc. innehåller för mycket socker) samt kött, fisk och ägg.

Det här får du äta
Fett: smör, olivolja, kokosfett, lite grädde, getost, parmesan, fårost
Grönsaker: spenat, mangold, broccoli, grönkål, zucchini, sparris, spetskål, sallad i olika sorter, groddar, solrosskott, gurka, selleri, gröna bönor, sockerärtor, kronärtskockor, brysselkål, surkål
Proteiner: kött, kyckling, ägg, bönor, fisk, skaldjur


Nötter/frön: pumpa/linfrön, paranötter, valnötter, andra osaltade/osockrade nötter

Vad är då meningen med Gröna kuren? Jo, att rensa ur kroppen från socker (som kolhydrater och stärkelse är/omvandlas till) för att på så sätt få bort eventuella jäsningsprocesser. Gröna kuren sägs minska svullnader och vätskesansamlingar i kroppen, och inte minst är det ett bra sätt att bli av med sockerberoende, enligt Bitten Jonsson som utarbetat den här kuren.
Jag har själv känt ett väldigt sug efter just gröna grönsaker sedan några månader, så jag tänker nu alltså bejaka den längtan fullt ut och prova kuren i ett par veckor.

Nu är frågan, vill DU hänga på?

Jag startar onsdagen den 27 juli (för att det ska passa in i mina semesterplaner) och kommer att blogga, Facebooka och Twittra om kuren.
Det vore jätteroligt om fler vill hänga på, så kan vi peppa och tipsa varandra.
Du som bara är nyfiken på vad det handlar om och hur det fungerar är självklart välkommen att "följa på avstånd".


Följ gärna på Facebook: Gröna Kuren med Ulrika Gabriel  

Här kan du läs mer om du vill förbereda dig:

5 kommentarer:

 1. Magdalena: jag tänkte köra i 14 dagar.

  SvaraRadera
 2. Får man äta bär

  SvaraRadera
 3. Bär är tyvärr inte ok under gröna kuren då de innehåller en del fruktsocker.

  SvaraRadera
 4. får man äta bönor och linser?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...