tisdag 24 maj 2011

SE DIN HJÄRNA SOM ETT SKAFFERI - VAD FYLLER DU DET MED?

Junk Food Arcimboldo
Tänk om din hjärna var som ett skafferi. Vad skulle du välja att fylla ditt "hjärnskafferi" med för mat? Skräpmat eller hälsosam mat? Det du matar dig själv med även tankemässigt påverkar hur du mår. Fyll därför ditt "hjärnskafferi" med så hälsosamma och stärkande tankar du bara kan.

Om du tänker dig själv att din hjärna är som ett skafferi som är fyllt av mat - som motsvarar dina tankar.
Du kan antingen ha skafferiet fullt av skräpmat, alltså negativa tankar om dig själv och din tillvaro. Tankar som tar energi från dig, som får dig att känna dig värdelös, oviktig och hopplös. Som får dig att se problem snarare än möjligheter och som får dig att känna dig som ett offer din tillvaro. Det spelar inte någon roll vad du gör, det är kört ändå.
Hälsosam Arcimboldo

Om du istället har ditt skafferi (din hjärna) fylld med hälsosam och energirik mat. Hur får det dig att må?
Självklart blir det stor skillnad. Om du fyller på med mat från ditt hälsosamma skafferi så kommer du direkt att bli full av energi, liv och glädje. Du kommer att se möjligheter snarare än problem, du kommer att ha ork och du kommer att se dig själv som en tillgång.

Hur ser det ut i ditt skafferi?
Vad tänker du för tankar under dagen?
Självklart är det massor med tankar du tänker. De flesta far igenom din hjärna så snabbt att du inte ens registrerar dem.

  • För att bli medveten om vad du har för skräpmatstankar i ditt "hjärnskafferi" behöver du anstränga dig lite för att notera dem. Bestäm dig för att under en dag lägga märke till de tankar som på ett eller annat sätt är negativa - mot dig själv eller andra. 
  • Fundera på hur du tänker och reagera när du känner att du har tänkt något negativt. Hur såg tanken ut? Varför tänkte du så? Vad leder den tanken till för dig? För din omgivning?
  • Tänk sedan på vilka tankar du skulle må bra av att fylla ditt "hjärnskafferi med.
    Vilken typ av tankar skulle få dig att bli glad? Må bra? Känna energi? Känna att du har möjlighet att påverka?
  • Forma dessa tankar som affirmationer och träna på att tänka/säga dem till dig själv.
  • Några förslag på stärkande tankar hittar du in min VIDEO. Säkert har du egna förslag som passar dig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...