söndag 1 maj 2011

BOKTIPS: DRÖMLIV: LYCKLIG PÅ RIKTIGT

Drömliv: lycklig på riktigt av Kajsa Ingemarsson & Karin Nordlander är en bok som jag har hört mycket gott om. Jag hade därför väldigt höga förväntningar på boken.
Det finns mycket med den här boken som är bra. Jag tycker om författarnas "teori" om att vi bör lita mer på vår själ. Själen som ofta ifrågasätts av egot. Eftersom många av oss inte litar på våra själar, kanske har vi inte hittat dem, så låter vi vårt ego styra och resultatet blir att vi känner oss olyckliga.
Jag tycker också mycket om att boken är uppblandad med många av författarnas egna erfarenheter som de knyter an till texten. Det gör det lätt att förstå innebörden samtidig som det känns trovärdigt. De vet vad det talar/skriver om.
Personligen så tror jag på mycket av författarnas resonemang och teorier, även om det aldrig har bevisats att denna teori är sanna. Men de ligger nära mitt hjärta och min själ.

Men det är något jag saknar i boken. Har lite svårt att sätta fingret på vad det är. Kanske är det helt enkelt så att jag som delar deras inställning i stort inte kan jämföra mig med en läsare som kommer i kontakt med detta för första gången. Jag tänker, om jag hade läst det här och fått en wow-upplevelse (vilket jag vet att många har fått) så skulle jag vilja veta mer HUR, rent praktiskt jag behöver göra. Det är som att författarna presenterar teorin, men inte hur man rent praktiskt ska göra. Eller så är det precis så det måste vara. Du kanske enbart behöver förstå själva grundprincipen för att kunna applicera det på ditt liv...

Jag tycker absolut att det är en läsvärd bok som har många intressanta infallsvinklar. Jag läste den som pocket, och 41:- är väl investerade pengar.

3 kommentarer:

 1. Intressant att läsa vad du tyckte om den. Jag har funderat på att läsa den länge, men har funderat på om det är så mycket nytt i den (för mig). :-) Kanske får bli sommarläsning. :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, den är bra, väldigt bra, men jag håller också med om att jag saknar rent praktiska exempel.

  SvaraRadera
 3. Jag ÄLSKAR den boken och saknar inte praktiska övningar då det handlar om attityd och förmåga att fokusera på det man vill ha. Där tror jag visst praktiska tips kan vara bra men samtidigt att det som passar en inte alltid passar någon annan så då kan man lämna det lite blankt. Färdiga lösningar är en del i det samhälle vi lever i av Quick fix.
  Men kul att läsa om dina tankar kring boken <3

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...